Uzaylıları Bulmak İçin Rus Yatırımı

Uzaylıları Bulmak İçin Rus Yatırımı

Breaktrough Listen adıyla geliştirilen proje bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da, Stephen Hawking ve pek çok diğer bilim insanının önderliğinde tanıtıldı. proje, araştırmacılara önümüzdeki 10 yıl boyunca 1 milyar yıldız ve bu yıldızlara yakın gezegenlerin taranması için imkan sunacak ve Samanyolu’nun ötesinde 100 galaksiyi tarayabilecek.

New York Times’ın haberine göre Milner’ın parası, projenin ekipmanlarını sağlamak ve astronomların harcamalarını karşılamak üzere kullanılacak ve proje Dünya’nın en geniş radyo teleskoplarından ikisinin projeye dahil edilmesine imkan sunacak.

Bu teleskopların sağladığı imkanlar sayesinde projeyi kısıtlandıran tek unsur insan faktörü olacak ve şimdiye dek yapılmış benzer çalışmalardan 10 kat daha büyük bir araştırma alanını tarayacak ve 100 kat daha hızlı veri toplayacak.

53 yaşındaki milyarder daha önce erken dönemlerinde Facebook ve Twitter’a da yatırım yapmış, bu projeye başlamadan önce de fizik diploması sahibi olmuştu; ayrıca kendisinin isminin de Sovyet Kozmonot Yuri Gagarin’den esinlenilerek konduğunu açıklayan Milner, Stephen Hawking’in düşüncelerinden ilham aldığını söylerken Hawking’i bu projenin ideolojik lideri olarak gösteriyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*