Termometreler 52 dereceyi gördü

Termometreler 52 dereceyi gördü1

Yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları ve gündelik hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcak havalardan bayılanlar oldu, Meteoroloji ise önümüzdeki günlerde havaların daha da sıcak olacağını açıkladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadeniz’in Kıyı kesiminde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin’de 33, Ankara, Kayseri, İzmir Bursa ve Sakarya’da 38, Karabük, Burdur, Malatya ve Edirne’de 40, Manisa ve Kahramanmaraş’ta 41, Elazığ ve Aydın’da 42, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman’da 43 dereceye ulaşacağı bekleniyor.

38 DERECEYE ÇIKACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, önümüzdeki günlerde İstanbul’da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Güler,  “Önümüzdeki günlerde İstanbul’da sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklığın en yüksek olduğu  saatlerde nispi nemin yüzde 40-50 düzeyinde olmasından dolayı İstanbul’da da  maksimum sıcaklığın 2-4 derece fazla hissedileceği tahmin ediliyor. Buna göre,  bugün, yarın ve perşembe günü sıcaklık, 38 derece hissedilecek. Kentte önümüzdeki  günlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor” dedi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, Ankara’da hava sıcaklıklarının etkisini artırarak 4 gün boyunca mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.

SICAK HAVA BAYILTTI

Antalya’da kuzeniyle dolaşmaya çıkan Fatma Nur A. (15), aniden fenalaştı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Fatma Nur A.’nın sıcaktan baygınlık geçirdiği belirlendi.

Adana’da termometreler 38 dereceyi gösterdi. Yüksek nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklığın daha üst seviyelere ulaştığı kentte, vatandaşlar serin ve gölge yerlere akın etti.

Şanlıurfa’da çöl sıcaklıkları vatandaşları olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde hava sıcaklığının 52 dereceye ulaştığı gözlemlendi. Öte yandan kentin simgesi olan Balıklıgöl’de sıcaklıklar nedeniyle ziyaretçi sayısında azalma görüldü.
Denizli’nin Çameli ilçesinde önceki gün başlayan ve aniden şiddetini arttıran sağanak yağış nedeniyle Kanlı Deresi’nde taşkın meydana geldi. Taşma sonucunda dere kenarında bulunan alabalık üretim çiftliklerinde yaklaşık 250 bin balık telef oldu. Çiftlik sahipleri telef olan balıklarını iş makineleriyle kazdırdıkları çukurlara gömmeye çalıştı.

KAYNAK: AA – DHA

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*