Antalyalı Üçüzler, Tıp Fakültesini Kazandı!

Türkiye son günlerde terör dolu günler yaşıyor. Her gün arka arkaya gelen şehit haberleri vatandaşın yüreğini yakıyor. Siyasette ise koalisyon belirsizliği hala sürüyor. Tüm bu sıkıntılı sürecin içinde bugün Antalya’dan yüzleri güldüren bir haber geldi. İşçi bir baba ile ev hanımı bir annenin zor şartlarda büyüttüğü tek yumurta üçüzü kız kardeşler, ilk kez girdikleri YGS ve LYS’den aldıkları puanlaAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanıp, kayıt yaptırdılar. Üstelik 6, 9 ve 33. sıradan yerleştiler.

BABA İŞÇİ, ANNE EV HANIMI

Ümmüşen- İsmail Kozak çiftinin üçüzleri Başak, Aslı ve Deniz, ilkokul ile ortaokulu aynı okul, aynı sınıfta sınıfta tamamladı. Sonrasında ise üçüz kardeşlerden Aslı Kozak Adem Tolunay Anadolu Lisesi’ni, Deniz Kozak Metin- Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi’ni, Başak Kozak ise Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi’ni kazandı. Babaları Antalya Büyükşehir BelediyesiSu ve Atıksu Tesisleri’nde işçi, anneleri ise ev hanımı olan üçüzler, üniversite sınavında aynı fakülteyi tercih etti.

Lise boyunca aynı zamanda dershaneye de gittiklerini belirten üçüzler, ayrı liselerde okuduklarını, ancak aynı okulda okumak, ayrılmamak için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birinci tercih olarak yazdıklarını kaydetti.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*