DGS Tercih Kılavuzu Açıklandı mı (2015) – Başvuru Şartları ve Tarihi Ne Zaman, Gerekli Belgeler Neler?

DGS Tercih Kılavuzu Açıklandı mı (2015) – Başvuru Şartları ve Tarihi Ne Zaman, Gerekli Belgeler Neler?1

DGS Sınav sonuçlarının geçtiğimiz gün açıklanması sonrasında sınava giren Önlisans mezun ve son sınıf öğrencilerini telaşlı bir bekleyiş sardı. DGS Tercih Kılavuzu ve Tercih Başvuru Tarihini merak eden öğrenciler; DGS Tercihleri ne zaman yapılacak, DGS Tercih Başvuruları ne zaman başlıyor, DGS Tercih Kılavuzu çıktı mı, DGS Tercih Başvuru Şartları ve dgs kayıt için gerekli belgeler neler sorularını merak ettiler. DGS tercih başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığında ajanshaber.com sitemizden takip edebilirsiniz.

DGS Sınav sonuçlar kısa bir süre önce açıklandı. 26 Temmuz Pazar günü yapılan DGS Sınav sonuçları 4 Ağustos Salı günü açıklanmıştı. Sınava giren öğrenciler sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. Adaylar sınav sonuçları ile ilgili bilgilere ilgili internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaprak öğrenebilecekler. Sınav sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada “Sonuçlar ÖSYM’nin internet adresinden öğrenilecek olup Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.”

dgs tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak

2015 DGS SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN AÇIKLANACAK BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

2015 DGS ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN
DGS Sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenciler DGS sonuçlarına göre kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için sabırsızlanıyorlar. DGS Üniversite kayıt tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl 2015 DGS üniversite kayıt tarihleri 8-12 Eylül 2014 olarak belirlenmişti. Bu sene içinde bu tarihlere yakın bir tarihin belirlenmesi bekleniyor.
2015 DGS KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER
1) Ön lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı,
2) Lise Diploması aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı
3) DGS sonuç belgesinin internet çıktısı,
4) Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotokopisi,
5) Kan grubunu gösteren belgenin fotokopisi, (Ehliyetinde kan grubu yazanlar için ehliyet fotokopisi yeterlidir).
6) 6 adet renkli vesikalık fotoğraf (Kılık kıyafet ile ilgili mevzuata uygun ve son altı ay içinde
Cepheden çektirilmiş 4,5×6 cm ebadında).
7) Transkript (onaylı)
8) Ders içerikleri (onaylı)
9) Askerlik çağındaki öğrenci adaylarından; ilgili askerlik şubesinden alacakları tecilli olduklarını gösterir belge veya askerlik görevini yapmış olanlardan durumlarını belirten belge. (Bu belge 1989 yılı ve sonrası doğumlulardan istenmez)

2015 DGS TERCİH VE YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

2015-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacağı öğrenildi. Bu durumu ile ilgili adaylar, 2015-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin İnternet sitesinden öğrenecekler. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonraki 3 gün içerisinde adayların yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır.

Etiket: dgs tercih kılavuzu açıklandı mı, dgs tercih kılavuzu 2015, dgs tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak, dgs kayıt için gerekli belgeler
KAYNAK: Ajans Haber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*