Annesini Öldüren Sanık: Fahişe Sandım Defalara Bıçağı Sapladım

Annesini Öldüren Sanık: Fahişe Sandım Defalara Bıçağı Sapladım

İzmir’in Konak İlçesi’nde, annesi Emine Topal’ı birden fazla bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Tanju Topal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tanju Topal mahkemedeki ifadesinde, “Kardeşimle aynı odada yatıyoruz. Kalkıp mutfağa gittim. Koridordo annem üzerime odunlar olan el arabasıyla geldi. Anneme ‘odunları içeri almasını’ söyledim. Halüsinasyon görmeye başladım. Anemi fahişe ve bir canavar gibi gördüm. Namusuna laf gelmesin diye bıçağı aldım ve bunlar yaşandı.” dedi.

ANNESİNİ DEFALARCA BIÇAKLADI

Olay, Odunkapı Mahallesi 845 sokak numara 80’de geçen 6 Şubat’ta meydana geldi. Daha önce uyuşturucu madde bağımlılığı tedavisi gören 28 yaşındaki Tanju Topal, bunalım anında eline geçirdiği ekmek bıçağını, annesi Emine Topal’ın vücuduna birçok kez saplayıp yaraladı.

TUTUKLANDI

Hastaneye kaldırılan Emine Topal, müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra evden kaçmaya çalışan Tanju Topal, kardeşi 25 yaşındaki Onur Topal tarafından yakalanıp, etkisiz hale getirildi. Eve gelen polisler Tanju Topal’ı gözaltına aldı. Adleyeye sevk edilen Tanju Topal tutuklandı.

CEZAİ EHLİYETİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Osman Sarı hazırladığı iddianamade, Tanju Topal’ın olay günü avukatıyla birlikte verdiği ifadesinde ve cezaevinden gönderdiği dilekçesinde, akıl sağlığının yerinde olmadığını belirttiğini, mahkeme kararıyla 23 Haziran ile 9 Temmuz 2015 tahrileri arasında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutulduğunu belirtti. Verilen raporda cezai ehliyetinin tam olduğunun bildirildiğini kaydetti.

“YAKIN AKRABAYI ÖLDÜRMEK…”

Tanju Topal’ın ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, olay sırasında kendisini etkisiz hale getirmek için yumruk atan kardeşi Onur Topal’ın ise ‘basit yaralama’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

AKILALMAZ SAVUNMA VE SÖZLER

Annesini öldürmek suçundan tutuklu bulunan Tanju Topal, savcı ve hakime verdiği ifadesinde, “Uzun süre psikoz, halüsinasyon ve beyin sesi duyma ile madde bağımlılığından dolayı hastanede tedavi gördüm. Hastaneye yatmadan önce bali, esrar ve hap kullanıyordum. Doktorun verdiği ilaçları da kullandım. Fakat uyuşturucu kullanmaktan bir türlü vazgeçemedim. Bu olaydan bir hafta önce de cinler, periler hayaller sıra sıra beynimden geçti. Bunlardan kurtulmak için dua ettim. Elimdeki bıçakla annemi kovaladım. Daha sonra da banyoya gidip bıçağı kendi boğazıma sokup, sol kolumu kestim. Kalbime de saplamaya çalıştım. Babam ve kardeşim beni hastaneye götürdü. Olay günü geceden psikayatri hapı aldım. Kardeşimle aynı odada yatıyoruz. Kalkıp mutfağa gittim. Koridordo annem üzerime odunlar olan el arabasıyla geldi. Anneme ‘odunları içeri almasını’ söyledim. Halüsinasyon görmeye başladım. Anemi fahişe ve bir canavar gibi gördüm. Namusuna laf gelmesin diye bıçağı aldım. Annem kaçmaya başladı. Yakalayınca bıçağı karnına saplamaya başladım. Kaç kez vurdum bilmiyorum. Kardeşim gelince bıçağı sokağa atıp kaçmak istedim. Kardeşim bana yumruk vurup yakaladı. Kendisinden davacı değilim” demişti.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*