E Okul Lise Giriş VBS (2015) – TEOG Yerleştirme Sonuçları Sorgulama, Öğrenme Nasıl Yapılır?

E Okul Lise Giriş VBS (2015) – TEOG Yerleştirme Sonuçları Sorgulama, Öğrenme Nasıl Yapılır?1

E Okul Lise giriş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan MEBBİS (Mili Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) kapsamında 2007 yılında kullanılmaya açılmış olan E okul vbs yönetim bilgi sistemi internet üzerinden hizmet veren bir web yazılımıdır. Bu yazılımın kullanılması öğrencinin okula kaydından itibaren başlar, okuldan mezun olana kadar tüm süreci kaplar. Veliler için çocuklarının okuldaki durumlarını kolay yoldan takip etmeyi sağlayan e okul lise giriş sisteminin her geçen gün önemi bir kat daha artmakta. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem; devlet, ilköğretim özel okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumları bu sistem üzerinden iş yapmaktadırlar. E okul öğrencilerin okul döenmi içerisindeli tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin yanı sıra öğrecilerin yıl içerisinde girmiş oldukları sınav başvuruları ve sonuçlarını sorgulama ve öğrenme imkanı sunmaktadır. E Okul Lise Giriş TEOG Yerleştirme Sonuçları Öğrenme ve Sorgulama yapmak için veli ve öğrencilere hizmet sunmaktadır. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi TEOG Yerleştirme Sonuçları Öğrenme, TEOG Tercih Sonuçları Sorgulama ekranı ve detaylar ajanshaber.com sitemizde ve haberimizde.

e okul lise giriş

2015 E OKUL LİSE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

20
E OKUL LİSE GİRİŞ TEOG YERLEŞTİRME VE TERCİH SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR
Lise eğitimi almak isteyenlerin girmiş oldukları TEOG sınavı sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar eğitim görmek istedikleri liseleri tercih ettiler. 6 Temmuz’da başlayan TEOG Tercih dönemi 16 Temmuz Perşembe günü sona erdi. Zorlu bir süreci atlatan öğrenciler için şimdi de 2. Aşama başladı. 2015 TEOG Yerleştirme sonuçları öğren ve TEOG Yerleştirme Sonuçları detaylar ajanshaber.com da..Lise eğitimi görmek isteyen adayları yakından ilgilendiren MEB tarafından yapılan açıklama ile E Okul TEOG Tercih Sonuçları 14 Ağustos tarihinde açıklanacak. Adaylar geçtiğimiz günlerde yapılan TEOG Tercihleri sonrasında açıklanacak sonuçları adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr/ resmi internet sitesine giriş yaparak, karşılarına çıkan ekran üzerinde üst alanda yer alan Öğrencinin TC. Kimlik Numarası ve Öğrencinin Okul Numarası, resimde bulunan rakamları girek öğrenebilecekler.

2015 – 2016 E- OKUL LİSE KAYIT VE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

TEOG Lisa Nakil işlemleri yaptırmak isteyen öğrenciler, eğitim göremk istedikleri devlet okulunda boş kontenjan olursa ve puanlarınız yeterse, nakil döneminde başvuru yapabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl gerçekleştireceği bu uygulama ile liselerindeki yığılmaları önlemeyi hedefliyor. Bu nedenle bu yıl bir ilk olarak özel okula kayıt tarihlerini öne aldı. Eğitim uzmanları ise ailelerin ve öğrencilerin iyi düşünerek, kafasında soru işaret kalmayacak şekilde karar vermesinden yana. TEOG Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 (beş) tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 24 Ağustos 2015 tarihine kadar yapılacaktır. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile
bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.
2015 TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için ise, 7-10 Eylül tarihlerinde istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretime başlanacak.TEOG Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecekler. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki haklarından vazgeçmiş sayılacaklar. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

TEOG Yerleştirme sonuçları yarın açıklanır mı sorusunun cevabı olarak, Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim takvine göre TEOG Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos Cuma günü açıklanması belkeniyor.

Etiket: e okul, e okul giriş, e okul giriş nasıl yapılır, TEOG yerleştime sonuçları öğrenme nasıl yapılır, e okul lise giriş, e okul teog tercih sonuçları öğrenme
KAYNAK: Ajans Haber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*