Kurban Bayramı Ne Zaman Başlıyor?. (2015) – / Bitiyor, Arefe Hangi Gün, Tatili Kaç Gün

Kurban Bayramı Ne Zaman Başlıyor?. (2015) – / Bitiyor, Arefe Hangi Gün, Tatili Kaç Gün1

Ramazan Bayramının sona ermesinden sonra, bir sonraki dini bayramız olan kurban bayramı hangi güne denk geldiği herkes tarafından merak edilen konuların arasında yer alıyor. Kurban Bayramı hangi gün, Arefe hangi güne denk geliyor, Kurban Bayramı tatili kaç gün gibi detayları ajanshaber.com sitemizde bulabilirsiniz.

Kurban bayramı ne zaman başlıyor sorusunu sormaya başladılar. Kurban Bayramı nedir? sorusunu yanıtlayacak olursak, Hicri takvime göre, Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ‘Eyyâm-ı nahr’ (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arefe denir. İslam âleminde önemli bir yer teşkil eden Kurban Bayramı, aynı zamanda her yıl Mekke’de hac farizasının ifa edildiği zamandır. Kurbanlık bayramı ne zaman ve 2015 Kurban Bayramı Tatili kaç gün? Sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

kurban bayramı ne zaman
2015 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR, AREFE HANGİ GÜN
Ramazan bayramının bitmesinin ardından Kurban Bayramı tarihi herkes tarafından merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Ramazan Bayramından yaklaşık 2 ay sonra kutlanacak olan Kurban Bayramı Zilhicce ayının onuncu gününe denk gelir. Miladi takvime göre ise, 2015 yılında Kurban Bayramı, 24 Eylül Perşembe günü başlayacak ve bugünü takip eden 25-26-27 Eylül günlerinde kutlanacak. 23 Eylül Kurban Bayramı arifesindeki yarım gün tatil ile birlikte 4,5 günlük bir tatil yapılacak.

 

2015 DİYANET VAKFI KURBAN FİYATLARI NE KADAR OLDU
2015 yılı için vekaletle kurban kesimi ve bağışı için Türkiye Diyanet Vakfı kurban fiyatlarını açıkladı. Bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacak. Vekalet yoluyla yurt dışı vekaleten kurban kesimi 450 TL olarak belirlenirken yurt içi vekaleten kurban kesimi 625 TL oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre yaklaşık olarak 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor.
Vatandaşların vekâlet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personeli görevlendirilirken, organizasyonlarda gönüllüler de yer alacak. Yurtiçindeki merkezlerden 88’inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak.

KURBAN BAĞIŞI VE VEKALETİ ÇAĞRI MERKEZİNDEN DE YAPILABİLECEK

2015 yılı için vekaletle kurban kesimi bağışı için Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yaptığı açıklamada, “Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilecek. Ayrıca vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler” dedi. Palakoğlu, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabileceklerini kaydetti.

Kurban Bayramı Hicri Takvime göre,

Kurban Bayramı, birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir ve Ramazan Bayramı ile beraber en önemli iki dini bayramdan biridir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir kurbanlık bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

2015 YILINDA MÜBAREK GÜN VE GECELER
Regaib Kandili: 23 Nisan 2015 Perşembe
Miraç Kandili: 15 Mayıs 2015 Cuma
Berat Kandili: 1 Haziran 2015 Pazartesi
Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe
Kadir Gecesi: 13 Temmuz 2015 Pazartesi
Ramazan Bayramı: 17 Temmuz 2015 Cuma – 19 Temmuz 2015 Pazar
Kurban Bayramı: 24 Eylül Perşembe – 27 Eylül 2015 Pazar

KURBAN BAYRAMI AREFE : 23 Eylül Çarşamba

Etiket: Kurban Bayramı ne zaman, kurban bayramı tatili kaç gün, kurban bayramı tatili, kurban bayramı hangi güne denk geliyor, 2015 kurbanlık bayramı ne zaman, kurban bayramı 2015
KAYNAK: Ajans Haber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*