Suriye savaşının seyrini değiştirecek gelişmeler!

Suriye savaşının seyrini değiştirecek gelişmeler!219646

Esed rejimi, IŞİD ve muhaliflerin ana aktör olduğu Suriye savaşında işin seyrini değiştirecek gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta El Nusra’dan boşalan yerlere Türkmenlerin yerleşmesi güvenli bölge açısından olumlu bir gelişme olarak gündemdeki yerini almışken yeni hafta Rusya’nın Esed rejimine savaş uçağı yardımı ile dengeleri bir kez daha değiştirdi.

Batı ile yakınlaşan İran’ın Rusya ziyaretinin ardından gerçekleşen yardım ile Esed’in eli bir anlamda güçlenmiş oldu.
Bu hamleler ile savaşın daha karmaşık bir hal aldığını söyleyen Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Batı’nın tutumunu eleştirerek “Uluslararası toplumun katliamlara sessiz kalması Esad’a ‘istediğini yap’ demek anlamına geldiğini söyledi.

Abdurrahman Mustafa son gelişmeleri AjansHaber’e değerlendirdi

RUSYA’NIN UÇAK YARDIMI İŞİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Suriye devriminin tamamına baktığımızda rejimin yaptığı katliama, İran’ın dışişleri bakanının Rusya’ya gitmesi, Rusya’nın şu anda tekrardan Esad rejimini güçlü silah, uçaklarla donatması dolayısıyla Suriye savaşını daha bir karmaşık hale getiriyor.

BATI’NIN TUTUMU ‘ESED İSTEDİĞİNİ YAP’ ANLAMINA GELİYOR

Uluslararası toplumun tüm bu katliamlara seyirci kalması , Esad’a istediğini yap demişler gibi bir anlam çıkarıyor. Aslında Suriye daha karmaşık bir hale geldi. Türkmenler de her zamanki gibi yine bu karmaşıklığın içinde en büyük mağdurdur. Ancak biz mücadelemize devam edeceğiz.

TÜRKMENLERİN EL NUSRA’DAN BOŞALAN BÖLGELERE YERLEŞMESİNİN ÖNEMİ

Sultan Murat güçleri Nusra’nın boşalttığı alanlara çekildi ama bizim Sultan Murat’la sadece Nusra’dan boşalan yerler değildir yani bizim bölgeler kendi bölgelerimizdir çünkü orası kendi köylerimizdir. Kendi köylerimizdir ama IŞİD işgalindedir. Cephede zaten biz varız.

GÜVENLİKLİ BÖLGE’NİN ÖNEMİ

Öncelikle biz köylerimizi, kendi insanlarımızı kurtarmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Tabi ki bu güvenli bölgede mutabakatından sonra Türkmenler daha güvenli bir hal alacaktır, Türkiye güney sınırını daha güvenli bir pozisyona getirecektir ama bizim her ne olursa olsun kendi toprağımızı herhangi bir programa dahil olmadan, kendi mücadelemizi vermemiz gerekiyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*