DOBZHANSKY (Theodosius)

DOBZHANSKY (Theodosius)

DOBZHANSKY (Theodosius)

DOBZHANSKY (Theodosius)

DOBZHANSKY (Theodosius), rus genetikçisi (Nemİrov, Rusya, 1900). 1937’de A.B.D. labiyetine girdi. Pasadena’da California ins-ıitute of Technology’de biyoloji (1929-1940), Miıır:ı New York Colombia üniversitesinde zooloji profesörü oldu. Sirkesineği üzerinde hücre ve kalıtım araştırmaları yaptı. Dobzhansky’nin bu çalışmaları evrim teo-ıisinin kalıtımsal >orumu bakımından çok önemlidir. Evrimsel kalıtımın temel kitabı «ayılan Genetics and the Origin of Species (Kalıtım ve Türlerin Kaynağı) [1937Î en ö* nemli eseridir. (L)
Doccia, saydam olmayan veya yarı saydam porst-ien yapımevi. Bu yapımevi 1740’a doğru Toscana bölgesinde Sesto Fiorentino’-nun bir bucağında Marki Carlo Ginori tarafından kuruldu. Doccia yapımevi diğer İtalyan yapımevlerini örnek alarak pek değerli kabartmalı porselenler yapmıştır, (l) DOCE (RİO). Brezilya’da ırmak, Atlas okyanusunun kolu; 977 km. Serra do Espinha-ço’dan, (Minas Gerais) doğar, dağlık, sık ormanlarla örtülü, demir filizi bakımından zengin bir bölgeyi aşar; aşağı çığırı Espirito Santo eyaletini sular. Bu bölgede kakao ve kahve işletmeleri geliştikçe nüfus da artmaktadır. Demir filizini Vitoria limanına taşımak için bir demiryolu döşenmiştir. (L) DOCHNA i. [dohnal (ar. ifwfcwe’den). Hint dansının, ekimi yapılan çeşitlerine verilen ad (Sorghum dochna), Fransa, İtalya ve A.
B.D.’de süpürge yapımında kullanılır. (L) DOCtMASTER i. Kılıçgagalı sinek kuşunun bilimsel adı. Gagasının boyu gövdesiyle kuyruğunun boynuna denktir. En derin taçlı çiçeklerden bile kolaylıkla balözü emebilir. (L)

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*