Emekli Maaşları Hangi Gün Ödenecek ((2015)) – Kurban Bayramı Emekli Maaşı Yatma Tarihi!

Emekli Maaşları Hangi Gün Ödenecek ((2015)) – Kurban Bayramı Emekli Maaşı Yatma Tarihi!1

Emekli maaşları ne zaman verilecek, emekli maaşları ne zaman yatar 2015, emekli maaşları kurban bayramından önce yatacak mı, emekli maaşları ne zaman yatar, emekli maaşları hangi gün yatacak, emekli maaşları ödeme tarihi, emekli maaşları ödeme tarihi ile ilgili detaylı bilgi haberimizde

Memur emeklileri ile dul ve yetim aylıklarına 2016 yılı için yapılan zam oranları kısa bir süre önce belli oldu. Yaklaşık olarak 3 milyon memur ve 2 milyon emekli memur olmak üzere 5 milyon vatandaşı ilgilendiren memur maaşı zammı ve emekli maaşı zam 2015 ile ilgili haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten geldi. Buna göre, memur maaş ve emekli maaşı zam oranları 2016 için 6+5, 2017 için ise yüzde 3+4 oldu. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte emeklilerde Emekli maaşları ne zaman yatacak, emekli maaşları bayramdan önce ödenecek mi, emekli maaşları ne zaman ödenecek, emekli maaşları ne zaman ödenecek 2015 sorularının cevaplarını merak ettiler. Emeklilerin heyecanla bekledikleri cevap kısa bir süre önce geldi. Buna göre, emekli maaşlarının ödeme tarihleri ile ilgili detaylı bilgiyi ajanshaber.com sitemizden ve haberimizin ayrıntılarından öğrenebilirsiniz.
2015 EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN HANGİ GÜN YATACAK
Emeklilerin maaş ödemelerinin ödenmesi ile ilgili açıklamayla, SGK, “Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı” emeklilerinin aylıklarının Kurban Bayramı öncesi ödeneceğini bildirdi. Memur emeklileri ile dul ve yetim aylıklarının fark ödenmesinin ise 21 Eylül 2015’te yapılacağı bildirildi. Bu açıklama ile Emekli maaşları bayram öncesi verilecek mi? soruların cevapları verilmiş oldu. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamaya göre, toplam 1 milyon 960 bin memur emeklisi ile dul ve yetimden, emekli ve malul aylığı alanların hizmet süresi, dul ve yetim aylığı alanların ise hizmet süresi ile aylık bağlama oranları esas alınacak. Fark tutarları, 1 Eylül 2015’ten geçerli olmak üzere hesaplanacak ve ödemeler, aylıkların yatırıldığı banka ve PTT şubelerinde 21 Eylül 2015’te yapılacak.

emekli maaşları ne zaman ödenecek, emekli maaşları hangi gün yatacak
2015 EMEKLİ MAAŞLARI KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE ÖDENECEK Mİ
Yapılan açıklamalara göre, aylıklarını üçer aylık dönemler halinde almakta olanlardan, 1. grupta yer alan emeklilere Ağustos-2015 döneminde aylık alanlara eylül ve ekim ayı olmak üzere 2 aylık tutarında, 2. Grupta yer alan emeklilere Eylül-2015 döneminde aylık alanlara eylül, ekim, kasım ayları olmak üzere 3 aylık tutarında, 3. Grupta yer alan emeklilere, Temmuz-2015 döneminde aylık alanlara eylül ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara Eylül-2015 ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı verilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı’nın 24-27 Eylül tarihlerine rastlaması nedeniyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarının daha önce ödeneceğini bildirdi.

SGK’dan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylıklarının 4/A SSK emeklilerine her ayın 17-26’sında, 4/B Bağ-Kur emeklilerine her ayın 25-28’inde ve 4/C Emekli Sandığı emeklilerine ise her ayın 1-5’i arasında ödendiği hatırlatıldı.
Açıklamada, Kurban Bayramı’nın 24-27 Eylül tarihlerine rastlaması nedeniyle SSK işçi ve tarım emeklisi, Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisi ile Emekli Sandığı emeklisinin aylıklarının verildiği tarihlerde değişiklik yapıldığı kaydedildi.

Buna göre, SSK işçi ve tarım emeklisinin aylıkları, tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara 17 Eylül’de, 5 ve 7 olanlara 18 Eylül’de, 3, 4 ve 1 olanlara 21 Eylül’de, 2 ve 8 olanlara 22 Eylül’de, 0 ve 6 olanlara da 23 Eylül’de ödenecek.

4/B Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisinin aylıkları 22 Eylül’de, 4/C Emekli Sandığı emeklisinin aylıkları ödeme günü 1, 2 ve 3 Ekim’de olanlar 21 Eylül’de, 4 ve 5 Ekim’de olanlar ise 22 Eylül’de maaşlarını alacak.

Etiket: emekli maaşları ne zaman ödenecek,emekli maaşları ne zaman yatar 2015,emekli maaşları ne zaman yatacak, emekli maaşları bayramdan önce verilecek mi, emekli maaşları hangi gün yatacak, emekli maaşları Kurban Bayramından önce verilir mi
KAYNAK: Ajans Haber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*