Çavuşoğlu’ndan ‘sığınmacı’ uyarısı!

Çavuşoğlu’ndan ‘sığınmacı’ uyarısı!1

12 milyondan fazla insan evinden uzak yaşıyor. Suriye’de yaşanan iç savaşın 5. yılı. Orada rejimin insanları katletmesi sürüyor, bir de terör örgütü var.

Bu insanlar sığınacak yer arıyor. Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. 250 bin insan kamplarda yaşıyor. Türkiye’deki kampların şartları örnek gösteriliyor.

“BİRGÜN ESED’Lİ ÇÖZÜM, BİRGÜN ESED’SİZ ÇÖZÜM”

Bu insanların geleceği ne olacak? 5 yıldır çağrıda bulunuyoruz fakat kararlı adım yok. Sonuç odaklı strateji yok. Bir gün Esed’le çözüm bir gün Esed’siz çözüm. Her gün farklı bir tutum sergiliyorlar.

Biz güvenli bölge diyoruz. Bu sorun devam ettikçe insanlar kendi yaşadıkları şehirleri, ülkeleri terk ediyorlar. Türkiye 5 senedir kardeşlerine ev sahipliği yapıyor. Bütün haklarını veriyoruz. Sağlık hizmetlerimize erişebiliyorlar.

türkiye’ye gelen yarıdım miktarı 410 milyon dolar.Şimdi orda yarım etme burda yardım etme gelişlerine karşı çık. Siz Terörü yerinde yok etmezseniz terör size gelir.

“SORUNLARINI KENDİ ÜLKELERİNDE ÇÖZMEZSENİZ…”

Sığınmacıların sorunlarını kendi ülkelerinde çözmezseniz o insanlar size gelir. Şuanda batının karşılatığı durum da tam olarak budur. Şuan sığınmacılarda gelişmiş ülkelere fırsatların olduğu ülkelere gitmeye çalışıyorlar. Bu işi hep beraber çözmeliyiz. İnşallah tüm dünya bu durumdan ders alır ve bu soruna bir çare buluruz. B

Bu olağanüstü bir durum normal bir uygulama değil. Sınırdan geçen insanların vizesi var mı şartlar uygun mu diye bakacak bir durum yok. Bu işin insani boyutunu ihmal etmemek lazım.
KAYNAK: AjansHaber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*