Postalarıyla minbere çıktılar

Postalarıyla minbere çıktılarEkran Alıntısı

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da 3 gündür zorbalığını gösteren İsrail, dün de giriş yasağı koyduğu külliye içindeki Kıble Mescidi’ne polis ve asker soktu. Zorla dışarı çıkarılmak istenen 26 Müslüman yaralandı

Kudüs’te Müslümanların en kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa’ya siyonist saldırılar sürüyor. Geçtiğimiz pazar Yahudiler’in kutsal mabede alınmadığı yalanını uydurarak Mescid’-i Aksa’yı basıp Müslümanlar’ı dışarı atan İsrail polisi ve askeri sistematik saldırılarının 3’üncü gününde bu kez külliye içinde yar alan Kıble Mescidi’ni hedef aldı. Sabahın erken saatlerinde mescide giren ve namaz kılmak için içeride bulunan Filistinliler’i şiddet kullanarak dışarı çıkarmaya çalışan İsrail güvenlik güçleri cemaatin üzerine göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları yağdırdı. İsrail askeri Kıble Mescidi’ndeki minbere de postallarıyla çıktı.

YARALIYA MÜDAHALE ETTİRMEDİLER

Camiye atılan ses bombaları giriş kapısında yangın çıkardı. Mescidin kapı, pencere ve halıları zarar gördü. Cemaatten 26 Filistinli Müslüman polis şiddeti nedeniyle yaralandı. Yaralılara müdahale etmek isteyen bir sağlık görevlisi de polis tarafından tutuklandı. Askerlerin Filistinliler’e plastik mermi kullandığı öğrenildi. Önceki gün Kıble Mescidi’nin içine postallarıyla girerek 5 Filistinli’yi gözaltına alan İsrail askerleri, dün de 2 kişiyi gözaltına aldı. İsrail askerleri, tüm dünyadan gelen yoğun tepkiler üzerine cami külliyesinden çekilerek, öğle namazı için cemaatin içeri girmesine izin verdi. Ancak buna rağmen Müslümanlar’a zulme devam eden İsrail askerleri Aksa’nın avlusunun kapılarında bekleyerek ilk etapta içeri girenlerin kimliklerini tek tek kontrol ederek sadece 60 yaş üstünün girişine müsade etti. Daha sonra ise tüm Müslümanların girişine izin verildi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*