PMYO 2016 Başvuru Şekilleri (PMYO.EDU.TR) – 2015 PMYO BARAJ PUANI VE PMYO TABAN PUANLARI

PMYO 2016 Başvuru Şekilleri (PMYO.EDU.TR) – 2015 PMYO BARAJ PUANI VE PMYO TABAN PUANLARI1

2016 yılı PMYO alımı ne zaman başlayacak diye merak eden adaylar bu haberimizde detaylı bilgi alabilirler. Polis meslek yüksekokulu kapsamında öğrenci olmak isteyen lise mezunları üniversitelere nasıl ve ne zaman gidecekler hakkında bilgi vereceğiz. PMYO başvuru hakkında bilgi vereceğiz. PMYO sınavına girecek öğrenciler girdikleri sınavın sonucuna yerleştirmeleri başlayacaktır. YGS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrenciler 2015 2016 öğretim yılına gelecek günlerde başlayacaklar. Kurban bayramı tatilinin araya girmesiyle birlikte birçok öğrenci memleketlerine giriş yapmaya başladılar baraj puanları ile ilgili bilgi almak için izle ajans haber sitesinde diğer PMYO haberlerine bakabilirsiniz YGS sınav puanına göre yerleşeceğiniz okullarda kaç puan almamız gerekiyor. PMYO taban puanlarının da gelecek yıllarda daha düşmesi planlanıyordu çünkü bu tarz okulların daha fazla açılması düşünülüyor. PMYO geçtiğimiz günlerde kendi internet sitesinde başvuru şartları yayınladı başvuru şartlarına göre taban puanlarının açıklanması birçok konuda biz ben fazla soruya yanıt oldu.

2015 PMYO baraj puanı daha Polis Akademisi’nin web sitesinde yayınlanmadı. Bu web sitesine giriş yapmak için aşağıda vereceğimiz hemen akabinde diğer sitelere giriş yapabilirsiniz. Peki, polis adayları nasıl ve neden bu konu hakkında başvuru yapabilecekler. Bunun için adres pmyo.edu.tr oluyor. 2014 PMYO baraj puanlarına göre yapılan açıklamada polis çocukları için PMYO baraj puanı indirimi yapılacak izlemiştim. 2015 yılında da böyle bir değişikliğe gelirken 2016 yılında böyle bir yaptırım olacak mı henüz belli değil. Sizde puan indirimi gibi birçok bilgi hattında sitemizden bilgi alabilirsiniz. Puan indirimi ile bilgili şehit ve gazi polislerin çocuk ve eşlerinin hangi durumlarda böyle bir şey kullanabileceği resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu konuda MYO başvuruları başlamıştır yani polis olmak isteyen adaylar meslek yüksekokulu sayesinde 2 yıllık üniversite okuyacakmış olabilirler.

pmyo
PMYO 2016 BAŞVURULARI HANGİ ADRESDEN YAPILACAK BİLİNMİYOR – 2015 TABAN PUANLARI
Yapılan açıklamalarda 2016 eğitim öğretim yılında birçok değişikliğe gidileceği fakat bu konu hakkında bir tarih bilmediği gösterilmişti. Başvuru şartları ve taban puanlarının açıklanması ile birlikte adaylar sonuçlarını ve başvurularını kadar verdiğimiz adresten takip edebilecekler. Başvurularını Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile baştan adaylar hemen akabinde nüfus bilgilerinin gerekli olduğu bir sayfa ile karşılaşıyor. Bu sayfadaki gerekli bilgileri doldurduktan sonra ise YGS puanına göre başvuru yapabiliyordu. Eğer sizin de YGS puanı yüksekse ve PMYO okullarını girmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey başvuru yapmak oluyor.

 

2016 başvurularının ne zaman başlayacak henüz belli değildir. Yani kesin bir tarih açıklanmaması ile birlikte bu konuya ilişkin bir link paylaşılmamıştır. Daha fazla bilgi için PMYO başvuru merkezine arayabilir ve birçok konuda yazılı olarak soru sorabilirsiniz son olarak bahsetmek istediğimiz bir diğer konu ise resmi yerden bilgi almanız gereklidir. Bunun için yapmanız gereken tek şey İstanbul için resmi yerlere aramaktır. 0212 624 32 92 numaralı telefondan sizde bu konu hakkında gerekli bilgi alabilirsiniz.
Etiketler: pmyo, pmyo 2015, pmyo başvuru, pmyo taban puanları, pmyo baraj puanı, pmyo online başvuru

KAYNAK: Ajans Haber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*