Macar kameramanın çelme taktığı sığınmacı Madrid’de

Macar kameramanın çelme taktığı sığınmacı Madrid’deEkran Alıntısı

Macaristan’da polisten kaçarken bir kadın kameramanın çelmesiyle yere düşen görüntüleriyle tanınan Suriyeli sığınmacı Mohsen, iki çocuğuyla Münih’ten Madrid’e getirildi.

Macaristan’da polisten kaçarken bir kadın kameramanın çelmesiyle yere düşen görüntüleriyle tanınan Suriyeli sığınmacı Osama AbdulMohsen, 7 ve 18 yaşlarındaki 2 çocuğuyla Münih’ten Madrid’e getirildi.

Suriye’deyken El Fotuwa SC adlı bir takımın teknik direktörü olan ancak iç savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Mohsen, yeni bir hayat kurmak için çıktığı yolculuğun sonunda İspanya’ya geldi.

Geçen 8 Eylül’de Macaristan’da polisten kaçarken Petra Laszlo adlı bir macar kadın kameramanın çelme takması sonucu 7 yaşındaki Zaid isimli çocuğuyla yere düşen Mohsen’in görüntülerinden etkilenen İspanya’daki futbol ve futsal antrenör yetiştirme okulu “Cenafe”, Suriyeli sığınmacı aileyi Madrid’e getirdi. Cenafe’nin başlattığı girişim sonucu Arapça bilen bir kişinin eşliğinde sabah Münih’ten trene binen Mohsen ve iki çocuğu, Paris ve Barcelona’dan sonra yerel saat ile 00.002’de (TSİ 01.02) Madrid’e ulaştı.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*