AYAK KOKUSUNDAN KURTULMANIN YOLLARı

AYAK KOKUSUNDAN KURTULMANIN YOLLARIfft99_mf4432469

  1. Utandırıcı bir sorun olan ayak kokusu özellikle de sağlıklı üretilmemiş ayakkabıların giyilmesinden ayakkabının çorapsız giyilmesinden ya da uzun süre ayakkabının ayaktan çıkmamasından dolayı meydana gelir.
  2. Ayakkabının hava almaması, ayağın terlemesi ayakkabı içinde bakteri oluşumunu tetikler ve bu bakterilerin bir süre sonra koku yapması ayaklarda kokmasına neden olur.
  3. Ayak kokusunu gidermek için sağlıklı, hakiki deriden üretilmiş, ayağı terletmeyen, hava alan ayakkabılar giyilmesi gerekir.
  4. Ayak kokusunu önlemek için ayağın temizliğine de dikkat etmek gerekir.
  5. Ter çeken pamuklu çoraplar giymek, ayağı her gün sabun ile yıkamak, ayakkabıyı uzun süre giymekten kaçınmak ayak kokusunu gidermek için etkili çözüm yollarıdır.
  6. Çıplak ayakla dolaşmamak gerekir. Aksi halde mantar oluşabilir ve bu tür sorunlarda ayak kokusuna sebebiyet verir. Ayak kokusunu giderme yöntemleri arasında en etkili olan şifalı bitkilerdir. Ayak kokusunu gidermede etkili olan bitkiler bulunan su ile ayakları bekletmek ayak kokusunu gidermeye yardımcı olacaktır.
  7. İşte ayak kokusuna ilaç gibi gelecek ipuçları ve kullanım şekilleri…
  8. iyah Çay: Siyah çayda ayak kokusu üreten bakterileri öldürmeye yardımcı olan tanik asit vardır. Aynı zamanda, bakterilerin besin kaynağı olan teri azaltma özelliği vardır. Üç bardak sıcak suya iki paket siyah çay koyarak kaynatın. Çözeltinin sıcaklığını düşürmek için, yarın kova su ekleyin 15 – 20 dakika ayaklarınızı suyun içerisinde tutun. Yaklaşık bir hafta boyunca bu işlemi yapın.
  9. Ayağınız kokuyorsa, ılık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun.10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.
  10. Soda:Karbonat tozu olarak bilinen sodyum bikarbonat, ayak kokusunu ortadan kaldırmak için etkili bir çözümdür. Bu bakterilerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ilık suya kabartma tozu (1 litre su için 1 çorba kaşığı) ekleyin ve yaklaşık bir hafta boyunca her gece 15 ila 20 dakika, içinde, ayaklarınızı ıslatın. Bunun yanında tozu ayakkabınıza serpebilirsiniz.
  11. Lavanta Yağı: Lavanta yağının faydaları hakkında daha önce yazı yazmıştık.Lavanta yağı çok güzel kokmasının yanında bakterileri de öldürür. Bunun yanında ayak kokusuna neden olan mantar öldürücü etkisi vardır. Ilık suya lavanta esansiyel yağı birkaç damla koyun. 15 ila 20 dakika boyunca ayaklarınızı ıslatın. Birkaç gün boyunca günde iki kez tekrarlayın.
  12. Şap: Şap tozunun antiseptik özellikleri vardır. Bu nedenle, bakteri büyümesini engeller. 1 fincan suya 1 çay kaşığı şap tozu koyun. İyice karıştırdıktan sonra ayaklarınızı yıkayın.15 ila 20 dakika sonra, ayaklarınızı iyice kurulayın ve ardından onlara biraz şap tozu serpin.Günde bir kez yapın.
  13. Şap: Şap tozunun antiseptik özellikleri vardır. Bu nedenle, bakteri büyümesini engeller. 1 fincan suya 1 çay kaşığı şap tozu koyun. İyice karıştırdıktan sonra ayaklarınızı yıkayın.15 ila 20 dakika sonra, ayaklarınızı iyice kurulayın ve ardından onlara biraz şap tozu serpin.Günde bir kez yapın.
  14. Sirke: Sirke hem bakterilerin ölmesine hem de ayak kokusunun giderilmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle elma sirkesini tavsiye ederiz. Sekiz ila altı bardak suya yarım fincan sirke ekleyin.10-15 dakika boyunca ayaklarınızı suyun içinde tutun.Son olarak, sirke kokusunu çıkarmak için sabunla iyice ayaklarınızı yıkayın.Sirkenin diğer faydalarını inceleyebilirsiniz.
  15. Adaçayı: Ada çayı ayak kokusunu gideren diğer tedavi metodudur.Ayrıca antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Ayakkabı zeminine veya çorabın içine adaçayı yaprakları koyun. Bu işlem koku emer ve naif bir koku verir. Bunun dışında 15 dakika boyunca ada çayı katılan suda ayakların ıslatılması yardımcı olabilir. Ada çayının diğer faydaları için bakınız.
  16. Zencefil: Bakterilerin büyümesini engeller ve aynı zamanda toksinleri temizler. Bunun için Zencefil kökünü kaynatın ve yatmadan önce suyu 15-20 dakika boyunca ayaklarınıza masaj yaparak uygulayın. Daha iyi sonuç almak için iki hafta boyunca her gün bunu uygulayın.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*