DAEŞ organ ticareti yapıyor

DAEŞ organ ticareti yapıyor1

DAEŞ militanlarının, Musul’da yoksullardan 10 bin TL’ye aldıkları organları zenginlere sattıkları ileri sürüldü. Bölge sakinlerine göre, örgüt organ ticareti için hastane bile kurdu

Suriye ve Irak’taki ilerleyişleri bir türlü durdurulamayan terör örgütü DAEŞ’in katliamlarına dair yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Rusya merkezli Türkçe yayın yapan Sputnik News sitesinin haberine göre DAEŞ militanları, geniş çaplı bir organ kaçakçılığı ağını yönetiyor. Siteye konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sözcüsü Said Mamuzini’nin verdiği bilgilere göre DAEŞ örgütü, Irak’ın Musul kentinde organ ticareti için hastane açtı.

SADDAM HÜSEY İN HASTANESİ
Örgütün organları yoksullardan alıp zenginlere sattığını söyleyen Mamuzini, “Rehinelere organ bağışlarlarsa erken çıkacaklarını söylüyorlar” dedi. “Örgüt hastaneyi 13 Haziran 2015’te açtı. Hastanenin adını da Saddam Hüseyin yaptılar. Ameliyatlar örgütün doktorları tarafından gerçekleştiriliyor” diyen KDP Musul Sözcüsü Mamuzini, “Musul halkının çoğu yoksul. İnsanlardan bazıları fakirlikten organlarını satmak zorunda kalıyor” dedi. Görüştükleri kişilerin kendilerine “İş güç yok. Kentin dışına da gidip çalışamayız.Mecburen organlarımızı satıyoruz” dediklerini aktaran Mamuzini, örgütün organları 4 milyon dinara (10bin TL) aldığını ifade etti. Sözcüye göre, DAEŞ militanları çok yüksek meblağlara sattıkları organların birçoğunu Suriye’ye gönderiyor. Mamuzini, DAEŞ’ten kaçanlar nedeniyle 4 milyon olan Musul nüfusunun 1 milyona düştüğünü aktardı. DAEŞ, 10 Haziran 2014’te Musul’u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmişti.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*