BU BİTKİLERİ DİKKATLİ TÜKETİN

BU BİTKİLERİ DİKKATLİ TÜKETİN

1Bakanlık daha önce yayınladığı zararlı tıbbi bitki listesine yenilerini ekledi. Vatandaşların bilinçlenmesi ve gelişigüzel bitki kullanımının azaltılması için yayınlanan yeni listede şunlar yer aldı:KediotuEl titremesi, bitkinlik, kramp, göğüs sıkışması gibi durumlara yol açtığı görülebilir.

Akdiken (Acı çehre)/ Uzun süreli kullanım özellikle potasyum kaybına neden olabilir. Hamilelik ve 2emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Yüksek dozda kullanım böbrek iritasyonuna neden olabilir.

Özellikle zayıflama hapları, çaylar v.b. ürünlerin içerisinde kullanılan acı çehre tohumu (akdiken tohumu diye de bilinir) adlı bitkinin zararları, ilk etapta su kaybı sebebiyle ortaya çıkıyor. “Zayıflama” etiketiyle pazarlanan ve acı çehre tohumu içeren bu ürünler, genelde su kaybına dayanarak kilo verdirdikleri için (özellikle ilk kullanıldıkları dönemde) vücut, oluşan su kaybını dengelemekte zorlanmaya başlıyor. Önceleri karın ağrısı ve ishal ile ender de olsa kendini göstermeye başlayan zararlar, 3zamanla rutin hale geliyor.

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*