Töre cinayetinde sülaleye müebbet

Töre cinayetinde sülaleye müebbet1

Baldızı Ceylan İ.’yi Mardin’den İstanbul’a kaçıran Hamdullah A.’nın Esenler Otogarı’nda öldürülmesi olayında, her iki aileden 19 kişiye “tasarlayarak töre saikiyle cinayet”ten ağır müebbet istemli dava açıldı

Mardin’den İstanbul’a kaçan Hamdullah A. ve baldızı Ceylan İ., 1 Şubat 2015’te Esenler Otogarı’nda saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu Hamdullah A. hayatını kaybetmiş, Ceylan İ. yaralanmıştı. Ceylan İ.’nin 17 yaşındaki kardeşi S.İ. hakkındaki dosya ayrılarak “tasarlayarak töre saiki ile adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçundan 48 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, dosya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Olaya karıştığı iddia edilen diğer şüpheliler hakkında soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Özcan Özdemir, Ceylan İ. ve Hamdullah A.’nın her iki aileden 19 akrabası hakkında “tasarlayarak töre saikiyle adam öldürme ve kasten öldürme” iddialarıyla ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İddianamede Hamdullah A.’nın resmi nikahsız olarak Meral İ. ile evli olduğu, eşinin hamile olması ve ev işlerinde kendisine yardım etmesi için baldızı Ceylan İ.’yi kendi evlerine götürmek üzere babasının evinden aldığı belirtildi. 8 aydır gönül ilişkileri bulunan Hamdullah A. ile baldızının İstanbul’a kaçmaya karar verdiği, iki tarafın akrabalarının onları otogarda bulduğu ifade edildi.

ORTAK ÖLÜM KARARI
İddianamede, Ceylan İ. ve Hamdullah A.’nın ailelerinin karşılıklı olarak görüştükleri ve görüşme sonunda töre gereği ikisinin de öldürülmesine karar verildiği anlatıldı. Ailelerin töre saikiyle aldığı ölüm kararını Ceylan İ. ve Hamdullah A.’nın İstanbul’daki akrabalarına da bildirildiği anlatıldı. 13 yerinden bıçaklanan Hamdullah A. olay yerinde ölürken, Ceylan İ. 12 bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Saldırganların görüntüleri Esenler Otogarı’ndaki işyeri kameralarına anbean yansıdı.

OTOBÜSÜN GELİŞİNİ BEKLEDİLER
Haklarında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılan 19 akrabanın Esenler Otogarı’na giderek Ceylan ve Hamdullah’ı beklemeye başladıkları, çiftin otobüsten inmesini görür görmez de 17 yaşındaki S.İ.’nin hem ablası Ceylan İ.’yi hem de eniştesi Hamdullah A.’yı defalarca kez bıçakladığı kaydedildi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*