GENÇLİK SIRRI DOĞADAN

GENÇLİK SIRRI DOĞADAN2

Domates; demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin.

Özellikle içeriğinde bulunan lif, kabuklarıyla tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırıyor. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasında da yardımcı domates kabızlığı da gideriyor. Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücü olan domatesin faydalarını Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç şöyle anlatıyor: “Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına katkıda bulunur. Cilt sağlığı için de faydalı olan domates, yaşlanmayı geciktirir ve cildi canlandırıp tazelik verir. Domates, C vitamini ve içeriğindeki asitler sayesinde metabolizma sürecini hızlandırmayı sağlar. Bu durumda da kilo vermeniz kolaylaşır.”

Uzun süre tokluk hissi veriyor
Domatesin yüksek miktarda yağ tortusunu süzmesinde karaciğere de yardımcı bir besin olduğunu belirten Enç, “Kalori kontrolü yaparken vücudumuzun vitamin ve mineral eksikliği çekmemesi için domates suyu içebilirsiniz. Düşük kalorili olan taze domates suyu hem vücudun ihtiyaç duyduğu suyu sağlar hem de daha uzun süre tok hissedilmesine yardımcı olur” diyor.

Saçlara da iyi geliyor

Domates A vitamini bakımından zengin olması nedeni ile saç sağlığı için de faydalı. A vitamini saç köklerini güçlendirir ve saça doğal bir parlaklık verir. Domates, C vitamini ve içeriğindeki asitler sayesinde metabolizma sürecini hızlandırmayı sağlar. Bu durumda da kilo vermeniz kolaylaşır. A vitamini ve potasyum yönünden zengin olan domatesin içindeki asitler ayrıca cildi sıkılaştırır.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*