Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?1

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emekli olduğunuz zaman ne kadar aylık alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini yapmak oldukça basittir. Bu haberimizde nasıl yapacağınız hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

Günümüzde artık emekli maaşı sorgulama işlemleriniz dâhil pek çok işlemleriniz internetten gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi sadece internete giriş yaparak oldukça basit bir yöntemle yapma imkânı bulursunuz. Böylelikle, internet erişiminin bulunduğu her yerde emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar emekli maaşlarını hesaplama ve de sorgulama işlemlerini e-devlet sistemi ile er zaman her yerde yapabilme olanağı bulmuşlardır. E-Devlet sisteminde ki Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini kullanarak emekli maaşınızı sorgulatabilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!
Emekli vatandaşların ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekir. Bu sisteme giriş yapmak içinde öncelikle ya E-İmza, mobil imza ya da e-Devlet şifrelerinden bir tanesine sahip olmaları zorunlu kılınır. Lakin emekli maaşı sorgulama işlemi yapabilmek için çalıştığınız işte muhakkak ki sigortalı olmalısınız. Aksi takdirde emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi içerisinde yer alan emekli vatandaşlar emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-hizmetler menüsünde alfabetik sıralamada bulunan kamu kurumları içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A, 4B ve 4C emeklileri için özel olarak ayırdığı uygulamaları içerisinde emekli olunan sigorta koluna göre emekli aylığı bilgisi ekranında kolay bir biçimde güncel emekli maaşı bilgilerine erişim sağlanabilmektedir. Sigortalı olarak çalışan emekliliğinde ne kadar maaşı alacağını öğrenmek isteyen sigorta çalışanlarına yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital ortam üzerinde emekli maaşı hesaplama uygulaması hizmete açılır. Şimdi yazımızda sizlere internet aracılığı ile nasıl emekli maaşınızı sorgulatacağınızdan bahsedeceğiz. Öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. PTT den edinmiş olduğunuz şifre ve de T.C. kimlik numaranız ile bu sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlk önce www.turkiye.gov.tr adlı devletin resmi sitesine giriş yapınız. E-Devlet uygulamalarına girdiğiniz için sizden bir kimlik doğrulama görevi isteyecektir. Bunun içinde ‘Kimlik Şimdi Doğrula’  ibaresine tıklayınız.  Ardından açılan sayfada yer alan boşlukta sizden T.C. kimlik numaranızı girmeniz istenecektir. İlgili alana doğru bir şekilde T.C. kimlik numaranızı giriniz. Bu numarayı girdikten hemen sonra edinmiş olduğunuz e-Devlet şifresini de sisteme yazınız. Tüm bu bilgileri eksiz olarak sisteme girdikten sona ‘Sisteme Giriş Yap’  seçeneğini tuşlayınız. Daha sonra da ‘E-Hizmetler sekmesine tıklayınız. Tıkladıktan sonra ekrandan karşınıza bir hizmet listesi çıkacaktır. Sonraki aşamada ‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ seçeneğine girmeniz gerekecektir. Emekli maaşınızı hangi kuruma göre yapacaksanız o kurumu seçiniz.
Günün her saati, her zaman dilimi içerisinde bu uygulamayı kolaylıkla ve gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Nerede olduğunuz, saatin kaç olduğu hiç mi hiç fark etmez. Sosyal Güvenlik Kurumu zaten bu sistem sayesinde emekli vatandaşların işini kolaylaştırmak istemiştir. Ve bu konuda da başarılı olduğu gözler önündedir.
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*