2015 Ehliyet Sınavı Çıkmış Soruları 10 Ekim Sınavı İçin – Tekzip Haber

2015 Ehliyet Sınavı Çıkmış Soruları 10 Ekim Sınavı İçin – Tekzip Haber2015_ehliyet_sinavi_cikmis_sorulari_10_ekim_sinavi_icin_tekzip_haber_h16716

Ehliyet sınavının Ağustos döneminde yapılacak olan bölümünde çıkacak olan soruları merak ediliyor. 10 Ekim Cumartesi tarihinde gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavı için sürücü adayları büyük bir merakla bekledikleri A sınıfı ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarı bilgilerine ulaşabilirler.

2015 EHLİYET SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

10 EKİM 2015 EHLİYET SINAVI KONULARI

10 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Ehliyet sınavında, Trafik ve Çevre bilgisi, İlk yardım bilgisi, araç tekniği olmak üzere üç konu başlığında toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresinin 60 dakika olduğu sınavda konularına göre soru adedi ise şöyle;

Trafik ve Çevre Bilgisi: 27
İlk yardım bilgisi : 13
Soru Araç Tekniği : 10

Sınavdan 70 ve üzeri puan alan adaylar ehliyet almaya hak kazanıyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Ekim 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 20 Ekim 2015 tarihinde açıklanacak.

ELEKTRONİK SINAV

Ankara’dan sonra pilot il seçilen Eskişehir’de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

3 yıldır Ankara’da uygulamaya konulan elektronik ortamda sınav Eskişehir’de de yapılmaya başlandı. Ehliyet alacak olan vatandaşlar artık yazılı sınav için aylarca beklemek zorunda kalmayacak. Sürücü adayları gitmiş oldukları kurslarda, elektronik ortamda sınava girme talebinde bulunarak kısa sürede sınava girebilecek. Diğer yandan elektronik ortamda sınava giren adaylar, sınav sonrasında sonuçlarını anında öğrenebilecek. Pilot il seçilen Eskişehir’de projenin başarılı olması sonrasında da diğer illerde de uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir İl Milli eğitim Müdürü Necmi Özen, uygulamanın Ankara’dan sonra ilk kez Eskişehir’de uygulandığına dikkat çekti. Uygulamanın 3 yıldır Ankara’da uygulandığını ifade eden Özen, “Bakanlığımız tarafından sürücü adaylarına uygulanan yazılı sınavlar elektronik ortamda uygulanmaya başlandı.

Sürücü belgesi nedir?

Sürücü belgesi veya ehliyet yetkili kurumlar tarafından verilen; karayolunda seyreden motorlu veya motorsuz araçların bireyler tarafından idare edilebilmesine olanak tanıyan, kimlik işlevi görebilen resmi belgedir.

Arapça’da bir işi yapmak için elzem olan yetkinlik ve bilgiyi barındırma manasına gelen “ehil” kelimesinden gelir. Bir işin gerçekleştirilebilmesi için gerekli özelliklerin, işi yapacak kişide bulunup/bulunmama durumudur.

Dünyadaki ilk sürücü belgesinin sahibi günümüz otomobillerinin muciti olarak görülen, Karl Benz’dir. İcat etmiş olduğu Motorwagen’in çıkarttığı gürültü ve rahatsızlık yüzünden Mannheim vatandaşları Benz’den şikayetçi olmuş bunun üzerine Benz, yetkili kurumlardan kamu alanlarında arabasını kullanabilmesine olanak tanıyan bir izin belgesi almıştır.

Taşıt kullanılabilmesi için sürücü belgesini zorunlu kılan ilk ülke Prusya’dır – 29 Eylül 1903.

Sürücü belgesi kullanılacak araç tipine göre farklılıklar göstermektedirler. En yaygın olarak kullanılan sürücü belgesi sınıfı, otomobil sürücü belgesi olan B’dir. Sürücü belgesi sınıfıları: H sınıfı sürücü belgesi alacak kişilerin ilkokul mezunu olmaları ve 17 yaşını doldurmuş olmaları yeterlidir.Bu kişilerde ilköğretim mezunu olma şartı aranmaz.

A1 Motorbisiklet 17 En az ilköğretim diploması
A2 Motosiklet Y17 En az ilköğretim diploması
B Otomobil Traktör, otomobil, minibüs, kamyonet 18 En az ilköğretim diploması
C Kamyonet Kamyon, kamyonet ve otomobil 22 En az ilköğretim diploması
D Çekici B ve F Sınıfı Araçları 22 En az ilköğretim diploması
E Otobüs Traktör, otomobil, minibüs, kamyonet, kamyon 22 En az ilköğretim diploması
F Traktör 17 En az ilköğretim diploması
G İş makinesi 18 En az ilköğretim diploması
H Engelli aracı Kendi sınıfına ait araç 18 En az ilköğretim diploması

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*