29 Ekim tatili kaç gün? 30 Ekim tatil mi? (2015)

29 Ekim tatili kaç gün? 30 Ekim tatil mi? (2015)29-ekim-tatili-kac-gun-30-ekim-tatil-mi-2015-156774

Resmi tatil olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl perşembe gününe denk geliyor. Peki 30 Ekim Cuma günü de tatil olacak mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olan kamu kurum ve kuruluşları 30 Ekim’de de tatil yapabilecek mi? Cumhuriyet Bayramı’nı haftasonu tatiliyle birleştirmek isteyen vatandaşlar, 1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nden etkilenecek mi? 4 günlük tatil yapma imkanı olabilir mi?

Kamu çalışanları kaç gün tatil yapacak?

Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluş tarihi olan 29 Ekim 1923’ün 92’inci yılı, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olacak olan kamu kurum ve kuruluşları için henüz 30 Ekim Cuma gününün de tatil edildiğine yönelik bir karar çıkmadı. Bayram nedeniyle 29 Ekim’de okullarda yapılan gösterilerde görevli olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın alacağı kararla 30 Ekim Cuma günü izinli sayılabilir ancak bu kamu çalışanlarını bağlamayacak.

Yeni bir karar alınabilir mi?

Ancak şehir dışında oy kullanacak olan seçmenlerin rahat bir şekilde oy kullanacakları şehre gidebilmeleri için hükümet yeni bir karar alırsa, kamu çalışanları 29 Ekim’den itibaren 4 günlük tatile girmiş olacak.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*