ELHAMDÜLİLLAH TÜRKİYE’Yİ iNŞAA GELİYORUZ

ELHAMDÜLİLLAH TÜRKİYE’Yİ iNŞAA GELİYORUZ1

7 Haziran-1 Kasım arasında Türkiye’de parti liderleri birbirlerine demediklerini bırakmadı. ‘Haysiyet’, ‘Onur’ gibi terimler havada uçuştu… Türkiye, 1 Kasım’da seçimini yaptı ve Ak Parti’yi tek başına iktidara taşıdı. Herkes söylemin daha da sertleşeceğini düşünürken, Başbakan Davutoğlu üst üste 4 mesaj verdi, muhalefete oy verenlere de mavi boncuk dağıttı. Ak Parti tarihinin en büyük oy oranını yakalayan Davutoğlu’nun üslubundaki nezaket ve toplumu kavrayıcı tavrı dikkat çekti… İşte geceden akılda kalanlar:

  1. Zafer belli olduğunda Konya’daydı… Sadece tek kelimelik bir tweet attı. “Elhamdülillah” dedi.
  2. Evinin önünde toplanan kalabalığa konuşurken böbürlenmedi, aksine “Gün zafer günü ancak ayrıca tevazu günü” dedi.
  3. Konya Mevlana Meydanı’nda toplanan kalabalığa da “Mevlana’nın dediği gibi; bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz. Muhabbet ekmeye geliyoruz. Bugün rakip, hasım yok. Hele hele bu topraklarda düşman yok. Sadece muhabbet var” dedi.
  4. Ancak en önemlisi… Muhalefet oy verenlere yaptığı çağrı oldu: “Bugün yenilen yoktur, kazanan vardır. O da milletimizdir, cumhuriyetimiz kazanmıştır. Biz herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye’yi inşa etmeye geliyoruz.”
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*