Paralel Yapı ile mücadelede heran tetikte olunucak

Paralel Yapı ile mücadelede heran tetikte olunucak1

7 Haziran’da ortaya çıkan belirsizlik ortamında operasyonlarda azalma görülen Paralel Yapı ile mücadelenin geleceği yeniden tartışılıyor.

1 Kasım’da sandıktan yeniden tek başına iktidarın çıkması, 7 Haziran öncesinde tam hız devam eden paralel yapı ile mücadeleyi yeniden gündeme getirdi. Dün gerçekleşen ve 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında 3 merkez valisinin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında çok sayıda kamu görevlisinin bulunduğu belirtiliyor.

Seçimlerin ardından paralel yapı ile mücadeleyi Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“PARALEL’LE MÜCADELE YENİDEN İVME KAZANACAKTIR”

Paralel yapı ile mücadele seçim sonuçlarının ardından ortaya çıkan tabloda kolay olmasa da artık daha aktif ve daha iyi yürür diye düşünüyoruz. Böyle bir iradede eksiklik var gibi emniyette, adliyede ve bazı kamu görevlileri bu işlerin saikleri başımızda hala kalabilecekler mi derken güçlü iktidarın gelmiş olması mücadeleye yeniden ivme kazandıracaktır.

“BU İŞİN PEŞİ BIRAKILMAZ”

Mesleğin yürüyen ama duraksama gözüken, tereddüt yaşadığı için duraksıyormuş gibi gözüken yerlerde, birimlerde yeniden bir ivme kazanılacağını ve mücadelenin yükseleceğini düşünüyorum. Bu işlerin peşinin bırakılmayacağı kanaatindeyim. Böyle bir hava şu anda verilmiş durumda.

“BÜYÜK ŞOK ATLATILDI”

Eminyette bulunan  kadroların değişmesinin sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Zaten onların varlıkları sıkıntı kaynağıydı. Cemaat yapısına inanmış, paralel yapıya hizmet eden insanların emniyette veya başka alanlardaki varlığı o kurumlara zarar veriyordu. Bu aşamada emniyetin yenilenmesi daha yararlı olacaktır. Emniyet büyük şoku atlattı. Yeni kadroların biraz daha görev alarak alışacakları kanaatindeyim. Mutlaka bir zafiyet var ama ben bu zafiyetin  her gün giderilerek adım adım ilerleyeceği kanaatindeyim.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

Kaynak: AjansHaber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*