11 Eylül ve Paris saldırıları arasındaki ilginç tesadüf

11 Eylül ve Paris saldırıları arasındaki ilginç tesadüf91e9cfec20886c93c199b50249f6e939_img_4474-bataclan-compr-topjpg_610x375

Paris’te meydana gelen terör saldırılarının hedeflerinden birisi olan Bataclan konser salonu sahiplerinin Yahudi olduğu ve İsrail yanlısı etkinliklerin düzenlendiği bir merkez olduğu ve iki ay önce el değiştirdiği öğrenildi. 11 Eylül saldırısında da İkiz Kuleler’de çalışan 2627 Yahudi o gün işe gitmemiş yalnız 373’ü terör saldırısında hayatını kaybetmişti.

Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen terör saldırılarında hedeflerden birisi de Bataclan konser salonu olmuştu. 80 kişinin katledildiği salonun sahiplerinin İsrail destekçisi Yahudi bir aile olduğu ve iki ay önce yeni sahiplerine sattığı öğrenildi.

 

Hedef İsrail yanlısı Laloux muydu?

Bataclan konser salonu uzun yıllardır sahiplerinden olan Yahudi işadamı Pascal Laloux, 40 yıldır işlettikleri tiyatroyu iki ay önce sattıklarını bildirdi.

Fransız Le Point gazetesi DEAŞ’ın üstlendiği ve en az 80 kişinin katledildiği Bataclan konser salonunun Yahudi sahiplerinin sık sık İsrail yanlısı etkinlikler düzenlemesi sebebiyle yıllardır Anti-Siyonist grupların hedefi olduğunu yazdı. Aynı yayında DEAŞ’ın bir üyesinin “Sahipleri Yahudi olduğundan Bataclan’a karşı bir saldırı planlamıştık” sözüne atıfta bulundu.

11 Eylül ve Bataclan arasındaki ilginç tesadüf

11 Eylül terör saldırısında da New York İkiz Kuleler’de çalışan 2627 Yahudi o gün işe gitmemiş 373 Yahudi yaşamını yitirmişti. 11 Eylül sonrası aynı gün bu kadar sayıda Yahudi’nin işyerlerine gitmemesi dikkat çekmiş ve saldırıyla ilgili olarak akıllarda soru işareti bırakmıştı. Paris’teki Bataclan saldırısında da konser salonu sahibi olan İsrail destekçisi Yahudi işadamlarının salonu saldırıdan bir süre önce satması iki olay arasında garip bir tesadüf olarak dikkat çekti.

Hükümeti hedef aldı

Pascal Laloux, İsrail kanalı Kanal 2’ye yaptığı açıklamada gerçekleşen saldırıdan sonra Parislilerin artık kendilerini güvende hissetmediklerini belirterek “Orada çalışan herkesi tanıdığımız için bu olay bizi derinden etkiledi. Teröristler kural tanımıyor. Teröre karşı cesaretle göğüs germeliyiz. Fransa ve hükümet hiç böyle yapmıyor” diyerek hükümeti de hedef aldı.

Saldırının düzenlendiği sırada performans gösteren The Eagles of Death Metal grubu Temmuz ayında Tel Aviv’deki bir kulüpte sahne almıştı.

Saldırganın kimliği belli oldu

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini, saldırganın poliste sabıkası bulunduğunu ve 21 Kasım 1985’te Fransa’nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunu bildirdi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*