PAGET OF BEAVDESERT

PAGET OF BEAVDESERT (William PA get. birinci — baronu), İngiliz siyaset adamı (Londra 1506-West Drayton, Middlesex 1563). Katolikti; önce krallığa bağlandı, Henry VlII’in hizmetine girdi; Edward VI1-nın tahta çıkmasından sonra, Somerset’in cn gözde danışmanı oldu; onu demagoglara karşı uyarmağa çalıştı, 1551’de gözden düştü; Mary Tııdor’un yeniden tahta çıkmasına yardım elti ve Krallık meclisindeki yerini yeniden aldı. (L)
PAGEZY (Eugène), fransız generali (Montpellier 1876-ay.y. 1939). 1896’da École Polytechnique’in Topçuluk bölümünü bitirdi. Balistik alanında uzmanlaştı. Birinci Dünya savaşında ve savaştan sonra uçaksavar atış tekniğini kurdu ve geliştirdi. (L)
PAGG1 (Giovanni Battista), İtalyan ressamı (Cenova 1554-ay.y. 1627). Luca Cam-biaso’nun etkisinde kaldı, Cenova’da birçok sarayın dekorasyonunu yaptı. Definizione Ossia Diviosione della Pittura (Resmin Tanımı veya Bölümleri) [1607] adlı bir eseri vardır. (L)
PAGİN (Andre Noel), fransız kemancısı ve bestecisi (Paris 1721-01. 1785), Tartini’nin öğrencisiydi. Paris’te Tartini ile Vivaldi’nin eserlerini tanıttı. ’ Benjamin Franklin ile dost oldu ve Clermont kontunun yanında çalıştı. Tek Keman ve Sürekli Bas için Altı Sonat adlı bir derlemesi vardır. (L) PAGİOPHYLLUM i. Açıktohumlulardan araucaria’ya yakın fosil bitki; Triyastan Alt Tebeşire kadar rastlanır. (L)
Pagliaccİo, Commedia dell’Arte’nİn bir kişisi. Napoli asıllı ve Pantalone’nin uşağıdır. Siyah aksesuvarlı beyaz kostümü Pulci-nella’nınkini andırır. Pagliaccio’nun, 1570’e doğru Zan Ganassa topluluğunda gözüktüğü kesinlikle bilinir. (M)
PAGLİARO (Antonİno), İtalyan şarkiyatçısı ve dilbilimcisi (Mistretta 1898-M931’dcn sonra üniversitede ders vermeğe başladı; Roma’da dilbilim ve Farsça okuttu. Enciclopedia İtaliana’rnn (İtalyan Ansiklopedisi) ilk yazı işleri müdürü (1925-1929), sonra

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*