Ay Tutulması Nedir Ne Zaman olmaktadır -Türkiye’de nasıl görünücek 16 Şubat 2016

Ay Tutulması Nedir Ne Zaman olmaktadır – 16 Şubat 2016

Ay, bilindiği gibi kendi etrafından dönmesi ve yörüngesinde dolanmas ile Dünya’nın yörüngesine girmektedir. Bu doğa olayına Ay tutulması, bu genellikle dolunay zamanında Ay’ın dönüm notlarına yakın olası ile gerçekleşmektedir. Ay’ın Dünya’nın gölgesinde kalması neticesinde Güneş’ten aldığı ışık engellenmekte ve Ay Tutulması denen olay gerçekleşmektedir.

Ay, bilindiği gibi kendi etrafından dönmesi ve yörüngesinde dolanmas ile Dünya’nın yörüngesine girmektedir. Bu doğa olayına Ay tutulması, bu genellikle dolunay zamanında Ay‘ın dönüm notlarına yakın olası ile gerçekleşmektedir. Ay‘ın Dünya’nın gölgesinde kalması neticesinde Güneş’ten aldığı ışık engellenmekte ve Ay Tutulması denen olay gerçekleşmektedir.

2

Ay Tutulması Yılda Kaç Kez Olur?

Ay’ın güneşten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülen bu olay Güneş, düğüm noktasında ve ona yakın

 olmalıdır. Bu şartlar karşılandığında Dünya’nın gölgesi Ay’a düşmektedir. Ay, saate 3456 km hızla hareket etmektedir.

Ay Tutulması‘nda Ay tamamen kaybolmamaktadır, Dünya’ya çarpan Güneş ışınları atmosferde kırıldığı için Dünyamızın rengi kırmızı renkte görülmektedir. Atmosferde kırılan ışıklar yani ışık kalıntıları görünürlüğü  hava durumuna bağlı şartlara bağlı olarak Ay’ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır. Bu olayın sonucunda beklenen olay gerçekleşir ve Ay tutulması olur.

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*