Hollande’nin ‘Rusya-Türkiye Savaşı’ Sözlerine Kremlin’den Yanıt Geldi

Hollande’nin ‘Rusya-Türkiye Savaşı’ Sözlerine Kremlin’den Yanıt Geldihollande-nin-rusya-turkiye-savasi-sozlerine-8178068_x_9008_300

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Rusya arasında savaş riski var” sözlerine Rusya Devlet Başkanı Basın sözcüsü Dmitry Peskov’dan cevap geldi. TASS’ın sorularını yanıtlayan Peskov, bu tür açıklamaların yersiz olduğunu ifade ederek, “Çünkü Kürtlerin yanı sıra bölgede bulunan Suriye hükümet güçleri de saldırıya maruz kalıyor” diye konuştu.

ABD VE TÜRKİYE’YE CEVAP

Peskov, ABD ve Türkiye’nin Rusya’ya “ılımlı muhalifleri vurmayı durdur” çağrısını yorumladı ve “Rusya, Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlere ve terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlara desteğini tutarlı bir şekilde sürdürecek” dedi.

“SINIRDAKİ GERİLİMDEN RAHATSIZIZ”

Bu arada Peskov, Türkiye-Suriye sınırındaki gerilimin tırmanmasından rahatsızlık duyduklarını da vurguladı.

Bu konunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı dünkü toplantıda ele alındığını hatırlatan Peskov, “Türkiye’nin sınırın Suriye tarafına yaptığı saldırılar kabul edilemez” dedi.

“BMGK’YA SUNULAN TASARI DESTEKLENMEDİĞİ İÇİN ÜZGÜNÜZ”

Peskov, BM Güvenlik Konseyi’nin Rusya tarafından sunulan karar tasarısını desteklememesi nedeniyle üzüntü duyduklarını ifade etti.

Rus sözcü Peskov, Moskova’nın istikrarın sağlanması, terörle mücadele ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması için tutarlı, şeffaf ve anlaşılır politikasını sürdürmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Fransa Cumhurbaşkanı: Türkiye ile Rusya Arasında Savaş Çıkma Riski Var
Fransa Cumhurbaşkanı: Türkiye ile Rusya Arasında Savaş Çıkma Riski Var
HOLLANDE’NİN SÖZLERİ HATIRLATILDI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin Türkiye ile Rusya arasında bir savaş çıkma ihtimali olduğunu belirten sözlerini de değerlendiren Peskov, “Problemin bu şekilde ortaya konması biraz uygunsuz kaçıyor. Ateş edilen bölgede Suriye Silahlı Kuvvetleri ve Kürtler bulunuyor” diyerek böyle bir ihtimalin söz konusu olmadığını söyledi.

ABD VE TÜRKİYE “DURDURUN” ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya’ya ve Suriyeli yetkililere çağrıda bulunarak “ılımlı muhalefete karşı saldırıları durdurun” mesajı vermişlerdi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*