Bengü Türk TV de Türksat’tan çıkarıldı

Bengü Türk TV de Türksat’tan çıkarıldı

Vergilerle finanse edilen Türksat, muhalif kanalları art arda susturuyor. Samanyolu Medya Grubu, Kanaltürk, Bugün TV’nin ekranlarını karartan kurum, geçen hafta İMC TV’nin yayınını kesmişti. En son, ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen Bengü Türk TV’nin yayını durduruldu. Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, “Her türden Bezirgan Saltanatı’nda yeni bir madalyadır bize, şan olsun.” dedi.

1

Türkiye’de iktidarın istemediği yayınları yapan medya kuruluşları kayyım atama, ekran karartma ve sansür gibi yöntemlerle susturuluyor. Vatandaşlardan alınan vergilerle finanse edilen Türksat, muhalif kanalları karartmayı sürdürüyor. Daha önce Samanyolu Haber TV, Samanyolu TV, Mehtap TV, Irmak TV, Yumurcak TV, Kanaltürk veBugün TV’nin ekranlarını karartan kurum, geçtiğimiz hafta İMC TV’nin yayınını kesti. Türksat, son olarak ülkücü camiaya yakınlığı ile bilinenBengü Türk kanalının da yayınını durdurdu. Bengü Türk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turgut, “Aramızda hukuki bir ihtilaf olmasından dolayı böyle oldu. Sözleşme şartlarından kaynaklanan bir durum var.” diye konuştu.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, sosyal medya hesabı üzerinden sorunun Türksat ile sözleşme şartlarından kaynaklandığını açıkladı. Binlerce kişinin ‘Bengütürk yayını neden kesildi?’ diye sorduğunu dile getiren İde, Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı: “Zorunlu açıklama ‘Bengütürk’ün yayını kesildi, neden?’ diye soracaksınız. Türksat ile sözleşmemizin şartlarından kaynaklanan bir sorun. Onlara edecek sözümüz yok. Her yerdeyiz şüphesiz. Umarım, kısa süreceğine inandığım bu ara, hasrete dönüşmez. Her türden Bezirgan Saltanatı’nda yeni bir madalyadır bize, şan olsun. Allah’a emanet ol büyük milletim…” ÜNAL LİVANELİ, ŞAKİR TANRIVER ANKARA

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*