Sümeyye Erdoğan, Selçuk Bayraktar ile sözlendi. Selçuk Bayraktar kimdir?

Sümeyye Erdoğan, Selçuk Bayraktar ile sözlendi. Selçuk Bayraktar kimdir?

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile İnsansız Hava Aracı imal eden Baykar Makina’nın sahibi Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar’ın sözlendikleri öğrenildi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) doktora yapan 36 yaşındaki Selçuk Bayraktar, yerli İnsansız Hava Aracı Bayraktar’ın tasarımını yapan ekibin başında yer alıyor.

Bayraktar ailesi tarafından doğrulanan haber, ilk olarak Sarıyer’de yerel gazetelerde yayınlandı. Sarıyer Times isimli gazete “Sümeyye Erdoğan Sarıyer’e gelin geliyor” başlıklı habere imza atarak “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar sözlendiler, çok kısa zamanda nişanlanıyorlar” bilgisini okuyucularına aktardı.

Selçuk Bayraktar, İTÜ Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. Daha sonra ABD’ye giderek University of Pennsylvania’da insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. 11 yıldır kendi şirketinde çalışan Selçuk Bayraktar, birçok sistemin milli olarak geliştirilmesi projesinde görev aldı.

Taktik İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar, geçtiğimiz yıl 17 Aralık’ta Roketsan şirketinin geliştirdiği füzeyi atmış ve hedefini yüzde 100 vurma başarısı göstermişti.

 

Sümeyye Erdoğan ile sözlendiği iddia edilen Selçuk Bayraktar kimdir? İşte Baykar Makine firmasında teknik müdür olan Selçuk Bayraktar ile ilgili detaylar…

İstanbul/Sarıyer’de yerel bir gazete Selçuk Bayraktar ile Sümeyye Erdoğan’ın sözlendiklerini ve yakında nişanlanacaklarını iddia etti! Peki Selçuk Bayraktar kimdir? İşte Bayraktar Kardeşler’in kısaltılmış hali olarak isimlendirilen ve 1984′te kurulan, hassas motor, pompa ve dişli kutusu parçalarının imalatı alanında faliyet gösteren Baykar Makina yönetim kurulunda teknik müdür olan Selçuk Bayraktar’ın hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar…

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

1

Selçuk Bayraktar 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Selçuk Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır. Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür.

Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*