15 Yaşında Milyoner Oldu

Günlük yaşamda giderek daha çok karşılaştığımız drone’lar için artık özel turnuvalar da düzenlenmeye başladı. Bu alanda bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyon olan World Drone Prix adlı yarış 150 takımın mücadelesine sahne oldu. Pilotların tüm yeteneklerini sergilediği yarışmanın birinciliğini de 15 yaşında bir genç elde etti.

 Yarışmada Ne Kadar Ödül Dağıtıldı?

Dubai’de düzenlenen yarışmada “dünyanın en iyi drone pilotu” ünvanını alan Luke Bannister adlı İngiliz genç, 250 bin dolarlık büyük bir para ödülünün de sahibi oldu. Organizasyonda toplam 1 milyon dolar ödül yarışmacılara dağıtıldı. Açıkçası, yetenekli genç bu yaşta servet sayılabilecek bir rakama sahip olmuş. Kendisinin drone pilotluğu alanındaki tecrübesi ortada. Bu alandaki yeteneğini geliştirmeye devam edecek olan Bannister, drone geliştirme alanında da çalışmalar gerçekleştirebilir.

 Gelecek Büyük Yarış Ne Zaman Gerçekleşecek?

Dubai’deki yarışmada birinciliği üstlenen Luke Bannister’ın yeni hedefi ise önümüzdeki Ekim ayında gerçekleşecek Dünya Drone Şampiyonası olacak. Bakalım 200 bin dolar birincilik ödüllü bu yarışmada başarısını tekrarlayabilecek mi? Umudumuz, yeni yeni gelişmekte olan bu spor dalında ülkemizin geri kalmaması…

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*