Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ’da ateşkes kararı alındığı açıklandı! Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ’da ateşkes kararı Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ’da ateşkes kararı alındığı açıklandı!

Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ’da ateşkes kararı Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

 

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni silahlı güçlerine bağlı 170 asker öldürüldü, 12 zırhlı araç imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun aldığı önlemler ve hedeflere vurduğu darbeler sonrasında karşı tarafın büyük kayıplar verdiği, Ermeni güçlerinin silahlarını bırakarak panik içerisinde geri çekildiği bildirildi. Açıklamada, geçen günlerde Azerbaycan ordusu tarafından geri alınan mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

2

KOMUTA KARARGAHI HAVAYA UÇURULDU

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, bugün 30 Ermeni askerinin öldürüldüğünü, 3 tankın imha edildiğini duyurmuştu. Cephe hattında Ermenilere ait bir komuta karargahı da Azerbaycan ordusu tarafından imha edilmişti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Karabağ’da, Dağlık Karabağ sözde savunma bakanlığı, ateşkesi kabul ettiğini bildirdi. Bu açıklama ilk olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. Daha sonra ise Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan ‘Ermenistan ise çatışma durduruldu’ açıklaması geldi. 1 Nisan gecesinde başlayan çatışmalarda son bilançoya bakıldığında 100’den fazla Ermenistan askeri öldü, 20 civarında da Azeri askeri şehit oldu. Çatışmalardaki en çarpıcı sonuç ise Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altında bulunan birçok bölgeyi geri alması oldu.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*