Mars’ta Su Bulundu !

 

Mars’ta Su Bulundu !

2600_m
   Mars’ta suyun bulunduğu ile bilgiler insanoğlunun elinde birçok kaynakla ispatlandı . İnsanların düşünceleri bu konuda sabit . Peki bir su molekülü bile neden bu kadar önem arz ediyor ? Mars’ta su olmasının insanoğlu açısından önemi ne ?

Öncelikle Mars’ta suyun bulunması insanoğlunun bu Kızıl gezegen için ilgilerini arttırdı . Bu sayede Mars hakkında daha fazla araştırmalar yapılmaya başlandı .

Bir su kaynağı var . Evet var ama bu su akmıyor . Sadece sızıntı . Su bulmak yaşam bulmak değildir . Bu suyun ne tür maddeler içerdiği en önemlisi . Bilim adamlarının bu konu hakkındaki düşünleri sudaki tuz oranının yüksek olduğu yönde .Ancak kesin bir bilgiye varmamız insanoğlunun yıllarını alacak .

Ancak tabiki de belli umutlar ve avantajlar var . Bu da orada hayat olabileceği yönünde . Bu varsayıma nereden varıldı diye soracak olursak ; suyun olduğu her yerde mikroorganizmalar var diyebiliriz .

Peki Mars’ta Yaşam Olmasının İhtimali Nedir ?

marsta-sivi-tuzlu-su-bulundu-

Bilim insanlarının bildiklerini özetleyecek olursak Mars’ta su var . Ama tuzlu bir su . Su belli dönemlerde Mars’ın yüzeyinde derin yarıklar açıyor . Ama bu su şiddetli akan bir kaynak değil . Aksine sızıntı …Kaynağı belli olmayan bu su bazı yaşamsal faaliyetlere ortam hazırlıyor olabilir . Bu da bizleri heyecanlandıran en önemli bilgi .

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*