Rami Kışlası Bir Şehir Müzesi’ Olacak

Rami Kışlası Bir Şehir Müzesi’ Olacak

Rami Kışlası

Sultan Üçüncü Mustafa döneminde yaptırılan Rami Kışlası, içinde Tarih ve Medeniyet Müzesi ile Eyüp el-Ensarî Panorama Müzesi’nin de bulunduğu şehir müzesine dönüştürülecek. Böylece tarihî kışla müze, kütüphane ve peyzaj düzenlemesiyle halkın hizmetine sunulacak.

Müzede; ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekânlar inşa edilecek. Avluda ise sergi salonları ve gezi mekânları yapılacak. Ayrıca ziyaretçiler için kafeteryalar, kitapçı dükkânları, hediyelik eşya ile geleneksel el sanatlarının yapımını ve tanıtımını içeren atölyeler de yer alacak. Yeni yapılacak kütüphane ise 3 milyon kitap kapasitesi ve sınırsız dijital kayıt imkânına sahip olacak.

Asâkir-i Mansure-i Muhammediye Kışlası da denilen Rami Kışlası 1757-1774 arası inşa edilmişti. 1980 yılma kadar orduya hizmet veren Rami Kışlası, bu tarihten sonra dinlenme ve istirahat alanı yapılması şartıyla İBB’ye devredildi. Kışla daha sonra dönemin belediye başkanı tarafından 1986 senesinde geçici olarak gıda toptancılarına tahsis edildi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*