Bağdat’ta Şat sahili

Bağdat’ta Şat sahili

3

Donanmaya Yeni İstimbot

Almanya’da bulunan Germanya Fabrikası’na sipariş edilmiş olan beş adet torpido istimbotlarından otuz üç numaralı istimbot dün sabah İstanbul Limanına ulaşmıştır»

Aldığımız malumata göre mezkûr istimbot, otuz beş tonilato kapasiteye sahip olup uzunluğu otuz dokuz ve genişliği on dört ayaktır. Makinesinin kuvveti de bu nevi istimbotların en kuvvetlisi derecesindedir.

Yakında teslim muamelesi yapılarak İstanbul Limanında provası dahi icra olunacaktır.

Kadir oğlu Mehmed Çavuş1

  1. Kolordu, 1. Fırka, 7.Alay, 3. Tabur, 11. Bölük, çavuş. Çivril kazasının Madenler köyünden Kadir oğlu Mehmed.Conkbayırı ve Seddülbahir muharebelerinde büyük kahramanlıklar göstererek düşman tarafından atılan bombaları patlamadan yine düşmana atmak suretiyle cesaret harikaları göstermiş ve nihayet yine böyle bir bombayı alarak düşmana atacağı sırada her nasılsa birdenbire infilâk eden bombadan sağ el bileğini kaybetmiştir.

Hastanedeki ızdırap içinde yattığı yataktan tabur kumandanına yazıp gönderdiği mektupta ise: “Sağ kolumu kaybettim. Zararı yok, sol kolum var. Onunla da pekâlâ iş görebilirim. Beni müteessir eden ve yine birliğime katılıp düşmanla çarpışmama mâni olan şey, yaramın henüz iyileşmemiş olmasıdır. Hastaneden kurtularak hâlen harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz, affediniz muhterem kumandanım.” demiştir.

Bu kahraman Türk oğlunun, bugün tamamıyla sıhhatine kavuşmasıyla kaybettiği kıymetli uzvundan fennî icaplara göre istifadesi için Almanya’ya gönderilmesi düşünülmektedir.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*