Sırbistan’da yüzlerce kişi sağlık görevlilerinin yasını tutuyor, daha iyi COVID koruması talep ediyor

BELGRAD (Reuters) – Yüzlerce kişi Pazartesi günü Sırbistan hükümet binası önünde COVID-19 tarafından öldürülen doktor ve hemşirelere saygılarını sunmak ve sağlık çalışanlarını korumak için daha fazlasını talep etmek üzere bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İnsanlar binanın girişine beyaz güller koyup mum yaktılar.

Resmi rakamlara göre Sırbistan’da COVID-19 nedeniyle ölen 4 bin 245 kişinin yaklaşık% 2,5’i veya 105’i doktordu.Protestoyu düzenleyen Doktorlar ve Eczacılar Birliği, doktorlar arasındaki ölü sayısının bölgedeki diğer ülkelere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Protesto organizatörleri arasında yer alan solunum hastalıkları uzmanı Ferenci Tot, “Sırbistan gibi küçük bir ülke için bu, kötü organizasyon nedeniyle kaybettiğimiz çok sayıda insan” dedi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, komşu Hırvatistan’da COVID-19’dan yalnızca bir doktor öldü, Arnavutluk’ta 24 doktor öldü ve Bosna’da 23 doktor öldü.

Belgrad’daki COVID-19 kırmızı bölgelerinde çalışan göğüs hastalıkları uzmanı Doktor Dejan Zujoviç, doktorlar arasındaki bu kadar yüksek ölüm oranının ana nedenlerinin uzun çalışma saatleri ve zayıf koruma ekipmanları olduğunu söyledi.Hükümetin Kriz Komitesi başkanı Predrag Kon, doktorların ve hemşirelerin hastalarla çalışmak yerine kahve içerken enfekte olduğunu söyleyerek kamuoyunun eleştirisini çekti.Doktorlar ve Eczacılar Birliği genel sekreteri Doktor Gorica Djokiç, daha fazla ölümü önlemek için COVID-19 kırmızı bölgelerinde harcanan saatlerin günde altı saatle sınırlandırılması gerektiğini ve rotalarda bir aylık süre sınırlaması gerektiğini söyledi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*