AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ CORONAVİRÜS ÖLÜMLERİNDE KÖTÜ YAŞIYOR

Worldometer’a göre, 15 Ekim itibariyle 221.000’den fazla Amerikalı COVID-19 nedeniyle öldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1 Mart – 1 Ağustos arasındaki 225.530 fazla ölümün yalnızca% 67’si COVID-19’a atfedildi.

Amerika Birleşik Devletleri, ilkbaharın başlarında yüksek ölüm oranına sahip ülkelere göre daha düşük bir koronavirüs ölüm oranına sahipti, ancak ABD koronavirüs ölüm oranı, 10 Mayıs’tan bu yana diğer tüm yüksek ölüm oranlarına sahip ülkelerden daha yüksek.

Journal of the American Medical Association tarafından yayınlanan bir çift yakın tarihli araştırmaya göre, ABD koronavirüs ölümlerinin muhtemelen olduğundan az gösteriliyor ve Amerika Birleşik Devletleri, 18 benzer ülkeye kıyasla nispeten yüksek COVID-19 ölüm oranına sahip .

 

Amerika Birleşik Devletleri, rapor edilen koronavirüs ölümlerinde dünyaya liderlik etti. Ekim 15 itibariyle fazla 221.000 Amerikalılar göre COVID-19 ölmüştü worldometer . Bir sonraki en yüksek ölüm sayısına sahip ülke 150.000’den fazla ile Brezilya oldu.

 

JAMA çalışmalarına eşlik eden bir başyazıda, “Çok az insan 2020 Büyük Salgını’nı, nerede ve nasıl yaşadıklarını, hayatlarını nasıl büyük ölçüde değiştirdiğini ve birçokları için aldığı derin insan bedelini unutacak” diyor.

JAMA çalışmalarından biri, Mart 2020’den Temmuz’a kadar ABD’deki aşırı ölümlere (gözlenen ve beklenen ölümler arasındaki fark) odaklanıyor. Çalışma birkaç temel veri noktası içeriyor.

 

  • 1 Mart’tan 1 Ağustos’a kadar beklenen ölümlere göre% 20 artış oldu, 1,336,561 ölüm bildirildi ve 1,111,031 ölüm bekleniyor.
  • 225.530 fazla ölümün sadece% 67’si COVID-19’a atfedildi.
  • Kişi başına en yüksek ölüm oranları için ilk 10 eyalet New York, New Jersey, Massachusetts, Louisiana, Arizona, Mississippi, Maryland, Delaware, Rhode Island ve Michigan’dır.
  • Diğer iki ölüm nedeni olan kalp hastalığı ve Alzheimer hastalığı / demansında istatistiksel olarak anlamlı artışlar vardı. Kalp hastalığı ölümlerindeki artış, koronavirüs ölümlerinin bahar artışıyla aynı zamana denk geldi. Alzheimer hastalığı / demans ölümlerindeki artış, ilkbahar ve yaz aylarında koronavirüs ölümlerinin artmasıyla aynı zamana denk geldi.
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*