KPSS sonuçları açıklandı! İşte ÖSYM KPSS sonuçları !

kpssosymÖSYM, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarını açıkladı. 6-7 Temmuz’da yapılan 2013 KPSS sonuçları için tıklayın…

ÖSYM, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarını açıkladı. 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının sonuçlar ÖSYM’nin sitesinden duyuruldu.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 6-7 Temmuz’da yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 14 Temmuz’da yapılan 2013-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KPSS YETMEYECEK

Bakanlığın, YÖK ve ÖSYM ile birlikte geliştirdiği orta vadeli plana göre, bundan sonra öğretmen atamalarında KPSS puanı yetmeyecek. Bu puan, öğretmen adayının, üniversite sınavına giriş puanı, fakültedeki not ortalaması ve stajer öğretmenlikteki başarısı birlikte değerlendirilecek.

6-7 Temmuz Cumartesi ve Pazar sabah-öğle olmak üzere 4 aşamada ve 14 Temmuzda tek oturumda gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’yle 2013 KPSS son bulmuştu

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*