WEBMASTER

WEBMASTER

Metin, video, ses kaydı veya fotoğraf gibi tüm işitsel ve görsel araçları kullanarak oluşturulan parçalara web sayfası,bütün web sayfalarının bir araya gelmesi ile oluşan ve İnternet Ağında yayınlanmasına Web Sitesi denir.WebMaster ise websayfalarını yapıp düzenleyen kişilerdir.Webmaster(Ağ yöneticisi),İngilizcedeki master kelimesi bu bizim dilimizde uzman anlamında kullanılmaktadır.

Webmaster’ların çalışma biçimleri değişiktir. Bir firmada tam zamanlı bir çalışan olarak, bir projede proje bazlı bir görev alarak veya dışarıdan freelance iş alarak çalışabilirler.Sitenin daha çok programlaması ile ilgilidirler. Maddi kazanç için değil,isteyerek bu işi yapanlar kendilerine “Webservant” derler.

Türkiye’de 2005 yılından sonra yaygınlaşmaya başlayan web tasarım, büyük webmasterleri içermektedir.Küçük ssayfaların webmaster’ları genelde sahipleriyken, büyük sayfaların webmaster bir çeşit koordinatördür. Bu işi tam zamanlı bir iş olarak yapan insanlar olduğu için, bir meslek olarak kabul edilebilir.

Webmaster Günümüzde = Web site yapan ve işleten olarak bilinir. Ancak günümüzde webmaster kavramı ve bir wabmaster’ın yaptığı iş tamamen çok boyutlu bir hal aldı. Örneğin bir webmaster’ın seo çalışmaları yapması, makale yazıp satması, blog yazarlığı yapması vb, bir çok şeyi yapması örnek gösterilebilir. Ama webmaster’ın en doğru tanımı bir web geliştiricidir.

Webmasterların Kullandıkları Dillerden Birkaçı ;

ASP,.NET,AJAX,CSS,PHP,JavaScript,HTML,ColdFusion,Python , gibi dilleri vardır

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*