kara cisim

kara cisim, siyah cisiM olarak da fizikte, üzerine düşen tüm ışınım eı soğuran yüzey. Bu tür cisimler, gele lebilir ışığı yansıtmayıp tümüyle so larmdan, yüzeyleri siyah görünür, denle de bu adla anılırlar. Işınım e tümüyle soğuran yüzeylerin var olal ne yönelik düşünceden, ışınım oİ£ incelenmesinde yararlanılır.

En kolay elde edilebilen kara cı siyaha boyanmış bir kutunun üzer mış küçük bir deliktir; bu delikte ışınlar kutunun içinde soğurulurlar rar dışarı çıkamazlar. İs karasıyla I yüzey gelen ışığın yaklaşık yüzdf soğurur ve bu nedenle birçok uyg kara cisim olarak kabul edilebi yandan parlatılmış metal yüzeylf ışınımın yalnızca yüzde 6’sını soğur; kalanını yansıtırlar.

Kara Cuma, ABD tarihinde, hız altın fiyatlarının menkul değerler p da paniğe yol açtığı 24 Eylül 18< Çöküş, banker Jay Gould ile d patronu James Fisk’in altın pij darlık yaratarak altın fiyatını tırn çabalarının sonucuydu. Plan, hi elindeki altının piyasa dışında tut dayanıyordu; spekülatörler siyasal nnı kullanarak bu sonucu elde el Ama Başkan Ulysses S. Grani farkına varınca hükümetin piyasa yon dolarlık altın sürmesini em

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*