NÜKLEER TEPKİME

NÜKLEER TEPKİME
TER, deri altdokusu içindeki terbez-leri tarafından salgılanan ve derinin gözeneklerinden sızan, kendine özgü bir kokusu olan, yapışkan, renksiz, tuzlu sıvı. İnsan vücudunun bir günde çıkardığı ter, 700-900 cm.3 arasında değişir. Aşırı hareket, ısı, sıcak içkiler ve kimi ilaçlar bu miktarı artırıcı etkenlerdir. Terin büyük bir kısmı (%99) sudan oluşur. Bileşiminde ayrıca mineral tuzlar, yağlı asitler, amonyak ve üre vardır. Hastalık halinde bileşimi değişir. Vücuttaki zehirli maddeler ter aracılığıyla vücuttan atılır.
TERAKKİPERVER CUMHURİYET FIRKASI, Cumhuriyet döneminde kurulan ikinci siyasal parti (17 Kasım 1924 – 3 Mayıs 1925). Aynı zamanda ilk muhalefet partisidir. Parti başkanı Kazım Karabekir Paşa, önde gelen diğer kurucu milletvekilleri Rauf Orbay (İstanbul), Rüştü Paşa (Erzurum), Sabit Sağıroğlu (Erzin can), Muhtar Bey (Trabzon) ve Ha lis Turgut (Sivas) idi. Parti önce Ur-fa’da örgütlenmeye başladı. Bu ara da Meclis’te etkili oldu ve İsmet Paşa kabinesi istifa etmek zorunda kaldı (21 Nisan 1924). Parti programındaki “Parti, dinsel düşüncelere ve inançlara saygılıdır” sözü, din duy gularının sömürüsü olarak nitelen di. Fethi Okyar kabinesinin yerine kurulan yeni ismet Paşa kabinesi, Doğu’da baş gösteren Şeyh Sait isyanı üzerine çıkarttığı ‘Takriri Sükun Kanunu”na dayanarak aldığı bir kararla partiyi kapattı.
TERAZİ, nesnelerin ağırlığını plçme ye yarayan araç. Genellikle ağırlığı
bilinen tırma y Eski Mı bilinen bir çubı deri olu cisim k< mi kuw lüğü eşi etkidiğin tarda ise yani mc ğundan, ha küçül kantar yi si ilkesini bir ağırlıç meşine (bunlar d nir). Burı rulmaya < lanılır. Mc rında, 1 yapabilen ler de kull

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*