İnternet Daha mı İyi Öğretiyor

İnternet Daha mı İyi Öğretiyor?

Gîlifomia’da yapılan bir çalışma, :_rr. öğrenimlerini yalnızca İnternet ka-“¿:yîa gerçekleştiren öğrencilerin, var c]3n düzen içinde öğrenenlere göre da-32 iyi öğrendiklerini ortaya koydu. Çalışma, California Eyalet Üniversite-si’nde 33 sosyoloji öğrencisi üzerinde yapıldı. Sınıf rastgele yöntemle ikiye bölündü. Gruplardan biri 14 hafta boyunca, haftada bir gün bir sınıf içinde geleneksel yöntemlerle eğitim gördü. “On-line” adı verilen diğer gruptaki öğrenciler ise yalnızca bu eğitim döneminin başında ve sonunda sınav için bir araya geldiler ve hiçbir öğrenci kendisinin bir deneyin parçası olduğunu bilmiyordu.

On-line grubu, rastgele oluşturulmuş üçerli alt gruplar halinde, elektronik postayı kullanarak eğitimini sürdürdü. WWW’deki haftalık tartışmalara, çalışmayı yürüten Jerald Schutte’nin her hafta gerçekleştirdiği canlı oturuma katıldılar. Bu gruptaki öğrenciler sınavdan % 20 daha yüksek notlar aldılar. Çalışmak için daha çok zaman harcadılar ve malzemeyi daha iyi kavradılar.

Schutte, sanal öğrencilerin on-line çalışmaları sırasında tartışmaya daha açık olmalarının daha başarılı olmalarına neden olduğunu ileri sürüyor. Geleneksel yöntemlerle eğitim görenler, izolasyon içinde çalışmaya eğilimli göründüler. Schutte, sanal öğrencilerin bir profesörle yüz yüze etkileşim içinde olmamanın getirdiği rahatlığı taşıdıklarını da düşünüyor. Tabii ki yalnızca bir

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*