Mars’ta Fosil Denizleri

Mars’ta Fosil Denizleri

Science dergisi 1996 yazında yayınladığı ilginç bir yazıyla bilim dünyasını heyecana boğdu. NASA’nın mikrobiyologları, 1981 yılında bulunan, Mars kaynaklı bir göktaşında bakteriye benzeyen, dolayısıyla da Dünya dışı yaşamların varlığını gösteren birkaç ipucu buldular.

Bu haber, o sıralarda ortaya çıkan birtakım bilgilerin en az Dünya dışı yaşam bilgileri kadar önemli olmasına rağmen medyada etkili bir biçimde işlenmesine de engel olmuştu.

O zamandan beri Mariner ve Vi-king sondalarından gelen bilgi ve fo-

C ve Sistem Programcıları Derneği Semineri

C ve Sistem Programcıları Demeği her ay düzenli olarak seminerler düzenliyor. Derneğin Şubat ayında 2 semineri var, bunlar; Active X Programming-Object for Active Desktop konulu semineri, 1 Şubat

1997 tarihinde Murat Sözen vereceK. 15.2.1997 tarihinde ise Serkan Duranse1, Progress Smart Objeleri konulu bir serr “er verecek. İlgilenenler, O (212) 288 36 3J 288 35 20 numaralı telefonlardan Kaa^ .Aslan ile bağlantı kurarak bilgi edinebil er
toğraflara dayanılarak yapılagelen değerlendirmeler sonucunda Amerikalı

jeologlar, Mars’ın geçmişteki evrelerinde, yüzeyinde büyük miktarda su bulunmuş olması gerektiğini açıkladılar.

Buna bağlı olarak, Mars yüzeyindeki geniş ovalarda yalnızca büyük rfnVt’iAMAakı suYmAîl \t denVActAc rastlanabilecek yüzey şekilleri ve çukurlar keşfettiler.

Bütün bu bilgilerden, komşu gezegenimiz Mars’ta da günümüzden üç milyar yıl öncesinde, yaşamın ortaya çıkışı ve gelişmesi için gerekli olan en önemli koşullardan birinin varolduğu sonucuna ulaşılıyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*