Rahat Bir Nefes

Rahat Bir Nefes

Son yıllarda gündemin ilk maddelerinden biri olan küresel ısınmanın şimdiye dek belirlenmemiş bir etkisi saptandı. Atmosfere salınan yüksek miktardaki karbon dioksitin bir etmen olarak belirlendiği küresel ısınmanın gezegenimize önemli değişiklikler getireceğine inanılıyor. Bilim adamlarının çoğu bu değişikliklerin insanlığın aleyhine gerçekleşeceğini düşünürken, bu gruba katılmayan diğer bir grup çok daha iyimser.

Bu iyimser gruba göre, artan karbon dioksit düzeylerinin en az bir avantajı var: Artan fotosentezle birlikte daha iyi gelişmiş ağaçlar! US-DA’nın Güney Küresel Değişim Programı kapsamındaki çalışmada, bölgedeki kerestelik ağaçların yüksek karbon dioksit düzeyinden payını alacağı konusunda fikir birliği sağlanmış. Georgia Üniversitesi Warnell Orman Kaynakları Okulu’nda profesör olan Dr. Bob Teskey, bugüne kadar, çam ağaçlarının diğer ağaçlara göre yüksek karbon dioksit düzeylerine daha iyi uyum sağladığını belirlediklerini; ancak diğer ağaçlarda da olumlu gelişmeler gözlediklerini belirtiyor. Araştırma, önümüzdeki sonbaharda “Güney Orman Ekosistem-lerinin Sürekliliği ve Üretimi” adlı bir kitap halinde yayınlanacak.
Didem Sanyel
http://www.quad-net.com
çıkmış, bu anlaşmazlıklar da mahkemeye yansımıştı. Vakıf, Kültür Bakanlığı’na tekrar devri istenen binaların kendilerinde kalması ve İstanbul Müzesi için İstanbul Mü-zesi’ni Destekleme Girişimi adlı bir imza kampanyası başlattı.

Tarih Vakfı’nın Nisan-Kasım 1997 arasında Darphane’de gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerin bazıları şunlardır: 5. Uluslararası İstanbul Bienali; Dünya Kenti İstanbul ve Anadolu’da Konut ve Yerleşme Sergisi’lerinin tekrar gösterimi; Darp-hane’den İstanbul Müzesi’ne Sergisi; Ara Güler ve İstanbul, Aile Albümleri.

Imza^pmpanyası için dilekçe ve katılım formları (212) 233 21 61 nolu telefondan ya da Vakfın adresinden talep edilebiliyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*