KORUSEV

KORUSEV

1995 yılında kurulmuş olan Muhtaç Hayvanları Koruma ve Sevme Vakfı’nın temel amacı hayvan haklarını korumak, temel İlkesi ise her tür hayvanı her tür eziyetten korumaktır. Adını, amacını ve ilkesini koruma kelimesi ile anlamlandıran Vakıf, Hayvan Hakları Hareketi’ni doğal değerlerin korunması ve yüceltilmesi İçin başlatılmış olan evrensel çevre sorumluluğunun bir parçası olarak kabul etmekte ve hareketi insan Haklan Hare-keti’nln kacflfi değil, onunla birlikte ilerleyen, birbirini tamamlayan bir hareket olarak düşünmektedir.
cerrahların birlikte gerçekleştirdiği ameliyatlar… Tüm bunlar hekimlerin ve mühendislerin gerçekleştirmek için hayallerini kurdukları 21. yüzyıl teknolojileri.

NSF’den biyomedikal mühendislik programı yöneticisi olan Gil-ber Devey “Hekimlerin muayenehanelerinde ve ameliyat odalarında bilgi sağlayacak yöntemlerin daha hassaslaştırılması için mühendis ve cerrahları yakın işbirliğine teşvik ediyoruz” diyor. “Çok yakında hekimin hastasını iyileştirmek için kullanabileceği yeni karmaşık sistemleri görebilmeyi umuyoruz. Bu sistemler, aynı zamanda tedavinin maliyeıîni ¿e düşürecek d »ve devanı ec:vrc.

Yeni arneilivjı ‘îmC^svsn ¿.ıhazları. görüntü i ¡¡e \ «inlen! J irilen zer^pı-ler \e diğer robotik yaklaşımların planları Anthony M. DiGioia. Takco Kanadc ve Peter \Yells tarafından 135 sayfalık bir raporda anlatılıyor. Rapor, ikinci Uluslararası Robotik ve Bilgisayar Destekli Tıp Müdahaleleri Atölye Çalışmasındaki buluşları özetliyor. NSF tarafından finanse, DiGioia tarafından organize edilen atölye çalışması yedi ülkeden 52 mühendislik, bilgisayar bilimi ve tıp araştırmasını bir araya getirmişti.

DiGioia, “Hekimlerin yerini almaktan değil, hekimin yeteneklen-rini daha iyi kullanmasını sağlayacak hassas araçlardan bahsediyoruz… Yeni gelişen tekniklerin gücünü insan yeteneği ile birleştirip, hastaların elde edeceği sonucu iyileştireceğiz. Komplikasyonların azalması, yöntemlerin hassaslaşması, daha çok hastanın başarıyla tedavi edilmesi ve operasyonların daha az tekrarlanması ile sonuçlanacaktır” diyor.
Murat Maga
http://www.scicncedaily.com
KORUSEV şu anda gönüllü üyelerinin çalışmaları ile faaliyetlerini yürütmekte ve başta maddi problemler olmak üzere birçok sorunla iç içe yaşamaktadır. Üyeler, hayvan hakları konusunda insanları aydınlatmanın yanında en önemlisi sahipsiz ve muhtaç hayvanlan tedavi, aşılama ve kısırlaştırmalarını sağiarra, bu hayvanlara yuva temin etme gayretlidedirler.

İlgilenenler için:

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*