Türkiye Zeka Vakfı

Türkiye Zeka Vakfı

Bu cihazlar herhangi birinin ■jî yeri genişliği gibi özelliklerine -^rjk çalışanın kimliğini tanımlıyor. Yine de bu yeni teknolojilerin kul– mı. bireyin davranışlarının hiç fark .rîieden incelenebilmesine yol aça-;. için gizliliği yok edeceği endişesi rj çeşit “Büyük Birader” korkusu–.eden olabilir.

Murat Maga
ula
Yukarıdaki sayıları en fazla bir kez kullanarak ve dört işlem yardımıyla sağdaki sayıyı elde ediniz. Sonucu elde ederken, ara basamaklar da dahil olmak üzere sadece tamsayılar kullanılır.
S YANIT N
N

3. Aşağıdaki parçaları sağdaki şekiın içine boş yer kalmayacak, dışarı taşmayacak ve üst üste binmeyecek biçimde yerleştiriniz. (Parçalar döndürülebllir ama ters çevrilemez)
2. Geçtiğiniz bir kareden bir daha geçmeden A’dan B’ye kaç değişik yoldan gidebilirsiniz? (Ortadaki kareden geçmek ve çapraz gitmek yasak] 1 D E
9 N A S
K O D N
U 9 O

5. Aşağıdaki şekilden 4 adet kullanarak 6 adet kare elde ediniz.
4. Bir Soru Bir işlem
1 4 5 7 7 25

L4J
C cff 4-U

r
6.
6-10. sorularda soru işaretinin yerine ne geleceğini bulunuz.
Yarışma Koşulları

• Oyun’97 (yaş, tahsil vb. sınırlamalar olmadan) dileyen herkese açıktır ve yarışmanın her aşamasına katılım ücretsizdir.

• Sorulan herhangi bir süre kısıtlaması olmadan tek başınıza çözünüz. Cevaplarınızı soru kağıdının üzerinde uygun yerlere renkli kalemle yazınız/işaretleyiniz.

• Cevaplanmış soru kağıdını (başka bir kağıt kullanmadan) kapalı bir zarf içinde Vakıf adresine en geç 14 Temmuz 1997 tarihinde postaya veriniz, fakslayınız ya da elden teslim ediniz.

• Bu eleme sınavında başarılı olanlar 4 Ekim 1997 Cumartesi Ankara, İstanbul ve İzmir gibi ihtiyaca göre belirlenecek merkezlerde yazılı olarak yapılacak 2. Eleme Sınavına katılacaklardır.

• 2. Eleme Sınavından seçilecek 96 kişi, 26 Aralık 1997 Cuma günü Ankara’da Yarı Final Sınavında yarışacaklardır.

• Yarı finalde belirlenecek olan 16 finalist, 27-29 Aralık 1997 tarihleri arasında yapılacak Final Sınavında yarışmaya devam edeceklerdir. Finalistler bu süre boyunca aynı merkezde konaklatacaklar, dereceye girenler madalya ve ödüliy kapanış töreninde alacaklardır.

• Yarışma yerlerine ulaşım ve diğer harcamaar _.a-nşmacıların sorumluluğundadır. 16 finaiıstr *z-naklama masrafları Türkiye Zeka Vakfı tara‘”3î” karşılanacaktır.

• Boş soru kağıdını fotokopi ile çoğaltarak : e:;-niz kişilere verebilirsiniz.

Türkiye Zeka Vakfı,

Tunalı Hilmi Cad. 93/6 Kava<1ae’S-:-‘-a’=

Tel: (0 312) 427 52 83, Fa<s: 3i
Soyadı:

Doğum Tarihi: Öğrenim Durumu: Telefon:
( yahtT

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*