Uzay Çağında Yardımcımız

Uzay Çağında Yardımcımız

Ben Trabzon İmam Hatip Lisesi lise iki öğrencisiyim. Derginizle tanışmam bir arkadaşım sayesinde oldu ve bu tanışıklıktan çok mutluyum.

3-4 aydan beri Bilim ve Teknik dergisini alıyorum. Bundan önce kütüphanemizdeki küçük boyutlu dergilerinize bakıyordum. 1. hamur kağıda erken geçmeniz kalitenizi açıkça belli ediyor ve bugünkü boyut ve kaliteli içeriğiyle, Çocuk ekiyle Bilim ve Teknik dergisi benim gözümde bir numara.

Derginizi imkân olsa, ölünceye kadar, seve seve takip etmek isterim. Bilim ve Teknik dergisi tek kelimeyle mükemmel. Sizi Türkiye’nin her bölgesinde, her bucağında görmek isterdim. Ne yazık ki reklamınız fazla yok. Şundan kesinlikle eminim ki; biraz daha adınızı duyursanız derginiz kesinlikle tiraj rekoru kırar. Aslında amacınız tiraj rekoru falan kırmak değil; sadece insanlığa, topluma şu uzay çağında bilgi verip, onları aydınlatmaktır. Derginiz bu özelliğiyle de harika. Bilim ve Teknik ile daha önceden tanışmak isterdim. Ne yazık ki çok geç tanıştım. Bu yüzden bundan önceki zamanımı çok boş buluyorum.
Hayatımızda Bilimin Yeri

Yorgun geçen bir günün ardından yine dergimi alıp bir köşeye çekildim. Fakat okurken birden size ulaşmak, duygularımı paylaşmak isteği duydum.

Nisan sayınızda yayınladığınız “klonlama” ile ilgili makaleniz için teşekkür ederim. Çünkü bu konuda basından çok çeşitli, birbiriyle çelişen haberler duymuştum. En doğru bilgiyi yine sizden aldım. Teknolojinin neresinde olduğumuzu bilebilmemiz için
mutlak bilimsel yayınları takip etmeli, yani Bilim ve Teknik dergisini okumalıyız.

Bana bazen “don’t worry, be happy!” sözü saçma geliyor. Çünkü bazen üzülmemek insanın elinde olmuyor. Üzülmemek için bastırılan duygular bilinç altına itilince daha olumsuz durumları ortaya çıkarabilir. Aslında yapmamız gereken, üzüntüye sebep olmayacak şekilde yaşamaya çalışmaktır. Üzülmek bir anlamda pişmanlıktır. Pişman olmayacağımız şeyler yapmalıyız. Fakat dış dünyadan bizim elimizde olmadan gelen sinyal-
ler de bizi üzebilir. Bunu önlemek için bütün dünya vatandaşları el ele vererek en doğru yola yani bilime yönelmeli. Böylece bizi üzecek görüntüler de en aza inecektir.

Hayatımızda bilimin çok önemli bir yeri var. Çünkü bilim her alana el atmıştır, sürekli de gelişmektedir. Bu bir -anlamda tükenmeyecek bir serüven. Bilim çok güçlüdür; dini duygularsa kişinin manevi dünyasını güçlendirir, kişiye değişik bir haz verir. Dindar olmak başka şeydir, din merkezli olmak başka şey.
ayırt edebiliriz. Bu düşüncelerimin ortaya çıkmasında bana yardımcı olan “içimizdeki çocuk” adlı kitabın yazarı Doğan Cüceloğlu’na dergimiz aracılığıyla teşekkür ederim, iyi günler dileğiyle.

Ayşe Derya Kalaklı Ayvalık -Balıkesir

Tebrikler Bilim ve Teknik

13 yaşandayım ve Suphi Koyuncuoğlu Ortaokul 2.smıf öğrencisiyim. Derginizle beni tanıştıran sevgili Fen öğretmenim Ali Ihsan Öz oldu. Öğ-
Metin Yapan Buca Kapalı Cezaevi Q”<ası Bölür^ 1 Kor”1, huca-lzmır
retmenimiz bize Bilim ve Teknik dergisini gösterip almamızı tavsiye etmişti. Ben de o günde bugüne derginizi alarak tutkunu oldum. Derginizle 7 ay önce tanıştım ve çok beğendim.

Bilim ve Teknik dergisi bize pek çok bilgi veriyor ve bunların çok yararı oluyor. Çocuk eki de mükemmel. Kardeşlerim de yararlanıyor; dergideki deneyleri birlikte yapıyoruz.

Sizleri böyle bir dergi hazırladığınız için tebrik ediyorum. Fakat sizden bir ricada bulunacağım._Nisan 1997 sa-yınızda yer alan “Anıtların Maliyeti” başlığı altındaki bilgiler beni çok etkiledi. Gerçekten güzel bir yazı. Bu yazı sayesinde neyin ne olduğunu, nerede, ne zaman yapıldığı hakkında bilgi sahibi oldum. Bu yazınızın devamım diliyorum.

Funda Karakaya

Bornova/İzmir

Şikayetim Var

Yaptığınız her şey, yayımladığınız her makale çok güzel; ama bir eksik var, daha doğrusu bir şeyi unutuyorsunuz: Bize desteği.
Mine Tuncer

Dervişler Mah. Yaşar Doğu Cad: M0’95 K-2 0126° Yuregır-Adana
Mektuplaşmak isteyenler…
Bilgise »ar

Selçuk Acar
! ■’îirranlan B Kst’3 16400 İnegöl Bursa
Elektronik-Çevre ı luuuuu O, ^/du, i’Jü.Oo/M Balgat-Ankara Balgat-Ankara M.ZIya Güvenç Sitesi
Kamil Kıroğlu Kat:2 Daire:4
Mlthatpaşa Mah. Dilara Aydoğan Sevil Gezer Mersin
Mücahitler Cad. 870/1 Sok. Kültür Birlik Sitesi 112. Sok. Yukarıöveçler
Doğuş Apt. Kat:6 Daire:17 3. Cad. 93, Sok, No:32 hududu 3, Cad. No:38/A Uzay-Astronomi
Seyhan- Adana Batıkent-Ankara Balgat-Ankara Serdar Sadık
P.K. 115 81301
Felsefe Çetin Oğuzhan Genetik-Kalıtım Kadıköy-lstanbul
Göksel Bilgin RK.115 81301 Taylan Çağ
Tarım içe Müdürlüğü Kadıköy-lstanbul Anıt Mah, Şehitler Sok. Satranç
Kulp-Diyarbakır Molla Salih Apt, Hüseyin Metin
Cengiz Serte A Biok Kat:4 No: 11 Mersin Akbelen Mah.
Gen Mühendisliği Yenimahalle İnönü Cad. Tarsus-lçel Konutevler 1191 Ada
Tunay Acar No:123 K:4 D:5 İngilizce 5. Blok K:2 No:4 Mersin
S.Ü. Veteriner Fak. Sınıf III Polatlı Ankara
Kampüs/Konya Kadrlye Fluysal Şiir-Resim
Mehtap Uluçay Düğmeciler Cad. Ayhan Toprak
Genel 112. Sok. Yukarıöveçler Eyüp Sultan Slt. Merkez Mah. 66 Sok.
Altan Kaya hududu 3. Cad. No:38/A A.1 Blok D.5 34140 No:8/A Gülkanlar Pasajı
Tekel Kibrit Fabrikası Balgat-Ankara Eyüp-lstanbul Gölcük-lzmit

Herkesin elinde bir Bilim ve Teknik dergisi olmalı, her panoda reklamınızı görmek istiyorum. İkincisi ise her arkadaşımızın dilediği gibi biraz büyük ebatlarda, ilginç posterler vermenizi istiyorum.

Ben Mayıs’tan itibaren derginize abone oldum. Diğer arkadaşlara söyleyeceğim şu: Bize uzay çağında en çok gerekli olacak, bizi bilgilendirecek tek dergi Bilim ve Tek-nik’tir. Hep birlikte ileriye!

cukluSumjart bcr. ¿¿’■„t îl-çtik dergiler halinde dığınızdan beri sizi bihvo-’usn. Son dönemlerde de dergiyi takibim iyice arttı. Tüm kitap serilerinizi de dikkatlice izliyorum.

Şikayetime şu sözlerle. \a-ni kitaplarınızla banlamak istiyorum. “Genç Bilim Adamına Öğütler”, “Buluş Nasıl Yapı-l’r” :”! ıkı kitap dianda ‘beli:-bilmıvor olabilirimi biz gençlere azla bir deste-, göremedim.

h nedenle m ıkemmeli tamamlamak için sizden şunları istiyorum: Projelerimizi nasıl değerlendirebiliriz? Hangi kuruluştan destek alabiliriz? Bizden yapmamız istenilenler nelerdir? Projelerimizi nasıl hayata geçirebiliriz?

Bu konular hakkında derginizde ve/veya kitaplarınızda ya da bana göndereceğiniz mektupla bilgi istiyorum. Lütfen bizi başınızdan savmak için bilindik şeyler yazmayın. Çünkü belki de bizler geleceğin bilim adamları ve mucitleriyiz.

Haşan Murat Sanır

Ankara

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*