Haber |Filistin ile İsrail arasında FLAŞ hamle!| Haber

Haber | Filistin ile İsrail arasında FLAŞ hamle! | Haber

 

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr , İsrail ile Filistin li grupların ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la ortak basın toplantısı düzenleyen Amr, ateşkesin bu akşam saat 21:00’da yürürlüğe gireceğini dile getirdi.

Kamil Amr, BM ile Katar ve Türkiye’ye de çabalarından dolayı teşekkür etti.

FİLİSTİN TARAFI

Filistinli bir yetkili, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin, birkaç saat içinde Kahire’de duyurulacağını söyledi.

Yetkili, ateşkes uyarınca İsrail’in Gazze Şeridi’nde tüm askeri faaliyetini durduracağı, Filistinlilerin de İsrail’e roket saldırılarına son vereceğini kaydetti.

Filistinli yetkili, ateşkes anlaşmasının garantörünün Mısır olacağını sözlerine ekledi.

İSRAİL’İN ABLUKA İNADI VE TEHDİT

İsrail yönetiminin ise, ateşkesi kabul ettiği fakat Gazze ablukasını kaldırmaya yanaşmadığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin ardından Gazze’de ateşkese bir şans tanımaya karar verdiğini açıkladı.

Binyamin Netanyahu, ateşkesin başarısız olması durumunda daha güçlü ve kapsamlı operasyonların gerekebileceği imasında bulundu.

İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Netanyahu, Obama’nın tavsiyesiyle ateşkes teklifine bir şans verme kararı aldı. Netanyahu’nun bu şekilde daha güçlü operasyonlar gerekli olmasın diye durumun istikrara ve sükunete kavuşmasına fırsat tanıdığı belirtildi.

ABD’DEN İSRAİL’E DESTEK VE TEBRİK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Obama’nın görüşmede Mısır’ın teklif ettiği ateşkes şartlarını kabul eden Netanyahu’yu tebrik ettiği belirtildi. İsrail’in güvenliğine verdiği önceliği bir kez daha vurgulayan Obama, ortak füze savunma programı için ödenek ayrılması için çalışma sözü verdi.

Hillary Clinton ise Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ateşkes konusundaki çabaları için teşekkür etti. Clinton, Mısır’ın bölgede sorumluluk ve liderlik üstlendiğini vurguladı…

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*