TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU

 

 

 

 AYLIK POPÜLER DERGİ

“HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR, FENDİR.”

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU ADINA

Prof. Dr. Tevfik KARABAĞ

TEKNİK EDİTÖR VE YAZI İŞLERİNİ YÖNETEN Nüvit OSMAY

Bilim ve Teknik ayda bir yayınlanır.

Sayısı 20.00 TL /dır, yıllık abonesi memleket içi, 12 sayı hesabiyle 200 lira, yabancı ülkeler için 400 liradır.

Abone ve dergi ile ilgili her türlü yazr; BİLİM ve TEKNİK, Atatürk Bulvarı No. 221, Kat: 3, Kavaklıdere – Ankara adresine gönderilmelidir. Telefon: 26 27 70/43-44 DİKKAT: ödemeli ve pul karşılığında işlem yapılmadığından her türlü isteklerin karşılığı yalnız posta havalesi veya 101621 numaralı posta çeki hesabına gönderilmelidir.

Bu sayı 73.000 ad<‘t basılmıştır.   BU ÜERC,

AJANSTÜRK MATBAACILIK SANAYİİ NİN

( OMPUCRAPHIC ELEKTRONİK DİZGİ” MAKİNAL ARINDA DİZİLİP GRAFİK VE FOTOMEKANİK SERVİSLERİNDE HAZIRLANARAK OFSET TESİSLERİNDE BASILMIŞTIR

B

u sayımızda da herkesin zevkle okuyacağı birkaç yeni konu sunuyoruz. Birçok kez işaret ettiğimiz gibi her sayımn bütün yazılan bütün okuyucuları ilgilendirmeye bilir, zaten bunu beklemek de doğru değildir. Yalnız fotoğraf, yalnız satranç, yalnız akvaryum konusunu ele alan bir dergi için bu nispeten kolaydır, fakat bilim ve teknik konularında durum bir parça başkadır. Onun için editör önüne gelen yazılan her ay geniş bir kitlenin gereksinme ve beğenisini karşılayacak şekilde seçmek, sıralamak zorundadır. İşin ikinci bir zorluğu da resim sorunudur. Çinlilerin bir sözü vardır, bir resim bin kelimeden üstündür. Biz de buna inananlardanız. Yalnız her şeyin iki yüzü vardır. Çok resim koyarsak, yazı sayısı düşer, az resim koyarsak dergi ilginçliğini yitirir.

Herşeyde olduğu gibi burada da orta yol en doğru yoldur ve şunu da unutmamak gerekir ki, Bilim ve Teknik bir magazin değildir. Bu bakımdan bize gelen okuyucu mektuplannda iki yanı da öneren okuyucu- lanmız bizi her zamanki gibi hoşgörü ile karşılasınlar. Bazan insanın istediği pek olmuyor. 48 sayfalık bir dergi sanıldığından çok daha sınırlıdır.

Bundan bir süre önce derğiye bir forma daha eklemeyi düşünmüş ve bu hususta gereken olumlu düşünceyi de neredeyse sağlamıştık. Fakat 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*