Natronlar

Natronlar, ateş, esinti : Yüksekle patlatılan (Ma m.’deu, bulutsuz bir havada) en kiiçük alem bombası (10 kiloton: Hiroşima’ya atılandan iki kez daha az güçlü) 2.300 m. çapta bir alan içinde iiç değişik etkiyle yıkıcıdır. İlk iç çemberde üc etki (nötronlar, ıst, esinti) biraradadır. İlk ve ikinci arasında yalnız nötronlar ve esintinin etkisi görülür: iıçüncüde yalnız esinti vardır. Örneğimizde bütün tanklar yokedilmiş ve iki kentin çevresi bombanın esintisinden etkilenmiş olacaktır.

“İDEAL” NÖTRON BOMBASI :

Düşiik esinti ve ateş : Nötronların zırhlı birliklerdeki çelikten geçip buna karşılık nemli toprak (20 cm.) ya da sığınakların betonuyla durdurulma özelliği vardır. Nötron etkisi olmayan kiiçilk bir bomba, halka zarar vermeksizin düşman tankları durdurmada idealdi;. Bunun için patlama anında düşman askerlerin tanklarda, sivil halkınsa sığınaklarda olması gerekir. Gerçekte, daha «z güçlü de olsa, nötron bombasının ateş esinti etkisi yok değil dir. Ancak diiz alanda yol açtığı zarar daha kü­çüktür. iyimser örneğimizde şekildeki iki kent korunmuş, buna karşılık tanklar yokedilmiştir.

GERÇEKTE :

TANRI, KULLARINI TANIYABİLECEK Mİ? Ne yazık ki Avrupa’da boş alanlar kısıtlıdır ve zırhlı bir­liklerin çoğunlukla kentlere yaklaşma ve insanları nötron bombasına karşı “rehin” alma gibi kötü bir ahşkanlıklan vardır

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*